go up

Privatlandskamp i fotball (2×20 min) mellom Norge og Canada – 6-3 (4-2).

Sted: Pretoria University Sports campus. Pretoria, Sør-Afrika.

Tilskuere: Opplysningene er mangelfulle

Dommer: Selvjustis

Gult kort: B.Soleng Norge

Rødt kort: C. Dion, Canada (39. min)

Mål: 1-0 Christopher Hansen (4.), 2-0 Anders Wold (7.), 2-1 M.Lemieux (8.), 2-2 W.Gretzky (12.), 3-2 Bjørn Soleng (16.), 4-2 Hansen (19.), 4-3 B.Adams (22.), 5-3 Morten Nystrøm (31.), 6-3 Elisabeth Jarland (37.).

Referat:

Kampen åpnet forrykende i den stekende heten. Men Norge var det beste laget og fikk også en tidlig ledelse da Christopher Hansen møtte et perfekt innlegg fra Elisabeth Jarland i det 4. minutt.

2-0 kom bare tre minutter senere etter et flott soloraid av Anders Wold hvor han lurer av tre mann før ballen går i mål. Wold var også kampens store spiller. Med en voldsom arbeidskraft og flott overblikk styrte han den norske midtbanen i samtlige 40 minutter.

Dagens scoring var det allikevel Bjørn Soleng som stod for. Hans langskudd som ga 3-2 står ikke noe tilbake for det vi ser Beckham eller Shearer gjør uke etter uke i England. Et fantastisk skudd.

Før den scoringen hadde Canada kjempet seg inn i kampen igjen, selv om det må være lov å si at de var heldige ved begge scoringene. Begge målene kom på tilfeldige styringer av skudd som ville gått langt utenfor målet til Petter Løvberg.

Løvberg var for øvrig høyt og lavt under hele kampen med klare ordre og veivende gestikulering.

Christopher Hansen var en evig trussel foran det canadensiske målet og i det 19.minutt var han frempå igjen. Morten Nystrøm dro av to mann nede ved cornerflagget og la så lekkert inn foran mål at Hansen bare kunne spasere ballen inn i det tomme målet. 4-2 til pause.

Etter pause var tempoet noe lavere men Norge var fortsatt det førende laget. Morten Nystrøm og Elisabeth jarland var de mest toneangivende og ble begge belønnet med hver sin scoring mot slutten av kampen.

Samspillet mellom Wold og Jarland fungerte også bedre utover i denne omgangen.

Kun ved en anledning slapp det norske laget konsentrasjonen noe og det utnyttet B.Adams til å dra en solo og runde hele det norske forsvaret før han satt ballen sikkert forbi en utrusende Petter Løvberg i det norske målet.

I sluttminuttene fikk C. Dion marsjordre etter stygt spill gjennom hele kampen.

Kampen i Pretoria viste mest av alt at det norske laget har god moral og sterk arbeidsvilje. Det er noe som vil komme godt med når det blir mer alvor utover i sesongen.

At laget også manglet sykdomsrammede Maj Hillesund gjør bare prestasjonen enda sterkere.Torsdag 2.januar reiste fem landslagssvømmere sammen med Petter Løvberg og Bjørn Soleng til Sør-Afrika på treningsleir. Rapportene forteller om 30 varmegrader, sol, topp treningsforhold, latterlig lave priser på alt og veldig god stemmning. Tirsdag spilte

X