go up

Deltakere på leiren er Elisabeth Jarland, Heid Elin Odland, Anders Wold, Aleksander Hetland, Jonas Noreng Ravn og Lars Erik Dæhlie. Trenere er Petter Løvberg og Joacim Lilleåsen.


 


Etter ankomst sent tirsdag bar det rett i seng for alle sammen. Reisen hadde vart i totalt 24 timer og det var godt å få en seng under kroppen.


 


Siden det kun er tre timer tidsforskjell mellom her og hjemme var det ikke noe problem å komme raskt i balanse.


Onsdag morgen var alle friske og raske igjen og gjennomførte en times styrkeøkt på stranda som ligger rett ved hotellet. Økten ble ledet av Aleksander Hetland.


 


Senere på dagen ble konkurranse bassenget testet ut med en I-1 (T-2) økt på 6000 meter.


Litt varmt vann men godt å få i gang kroppen igjen. Midtveis i programmet ble vi overrasket av et regnskyll som er noe av det mest vanvittige undertegnede har opplevd. Ut av det som i det ene øyeblikket var knall blå himmel tok det kun et minutt før alle som stod på land var like våte (eller våtere) enn de som var i vannet. Og etter ti minutter var det borte igjen.


Etter trening ble det middag og tidlig kvelden på rommet. En god første dag der alle viste at humøret er på topp og lysten til å konkurrere er i anmarsj.


 


Torsdag var vi i konkurransebassenget på morgenen. De fleste nasjonene var også på plass samtidig. Vi kjørte et greit pass på 5000 meter med litt mer fart på enkelte serier. Ikke alle fikk de tidene de håpet på, men ingen sure miner av den grunn. Tvert i mot ble flere sultne på å slå bedre fra seg ved neste anledning.    


 


Kveldspasset torsdag ble gjort på hotellet da det er en drøy time med buss opp til svømmeanlegget der World Cup skal gå. Vi valgte derfor å hvile på hotellet og gjøre en kort økt med litt fart og drills her i stedet.


 


I morgen starter World Cup med forsøk på kvelden 17:30 lokal tid (20:30 hjemme). Finalene for disse øvelsene går lørdag morgen klokken 10:00 (13:00). Så er det igjen forsøk lørdag kveld med påfølgende finaler søndag morgen.


 


Forventningene er positive og det er ikke urealistisk med finaleplasser på samtlige av de seks norske svømmerne.


Alle svømmerne er friske og i god trening og alle gleder seg og er utålmodige etter å komme i gang. Det er et godt tegn. Samtidig er stemningen i troppen meget god, så det kan bli moro de neste dagene.


 


All svømmingen fra World Cup i Rio sendes direkte på brasiliansk TV, men dere kan følge svømmingen via OMEGA Live Timing.


 


Vi vil også hver kveld holde dere oppdaterte på hva som skjer med de norske svømmerne.


 


Etter World Cup blir det norske laget igjen i Brasil i to uker på treningsleir. Vi vil komme tilbake med rapporter og bilder fra leiren underveis.


 


 


 


 


 

Tirsdag denne uken reiste seks landslagssvømmere til Rio de Janeiro for en to ukers treningsleir og deltakelse i World Cup.

X