go up

Snildal ble mesterskapets store rekorddronning med seks seniorrekorder og seks juniorrekorder individuelt, samt fire juniorrekorder med lagvenninner på stafett for Asker.

Dale Oen stod for stevnets beste prestasjon poengmessig med 100 bryst men det var nok allikevel løpet på 200 bryst som imponerte flest. Med ny nordisk rekord svømte Alexander på en tid som ville gjort han til eurpamester i Budapest for et år siden.

Mariann Vestbøstad fra Vestkantsvømmerne har gjort det til en vane å sette verdensrekorder for funksjonshemmede denne sesongen. på 50 rygg i Namsos knuste hun den gamle rekorden med over halvannet sekund da hun slo inn til meget sterke 37,21.

Bærumsvømmerne beste klubb
På fire av fem klubbstatistikker troner Bærumsvømmerne øverst. Klubben ble beste klubb på poeng både i junior- og seniorklassen. Også på medaljestatistikken ble de best i begge klasser. Bare i medlajestatistikken for funksjonshemmede, der Vestkantsvømmerne ble best, fikk en anne klubb slippe til på toppen.  

Klikk her for oversikt over klubbkamp, medaljeoversikt, rekordoversikt og 20 beste resultater i NM langbane 2007

Klikk her for alle resultater fra NM langbane 2007

Topp arrangement
Namsos Svømmeklubb som teknisk arrangør gjorde en flott jobb både i forkant og under mesterskapet og bidos sterkt til at dette ble et minneverdig norgesmesterskap. Sammen med John Erlend Christensen og Jechsoft holdt de fin flyt i stevneavviklingen og med to snakkeglade og engasjerte speakere fikk man hele tiden god oppdatering på alle de gode prestasjonene i vannet.
Åpningsshowet med Bjarne Brøndbo m/flere var også et artig innslag som ga en god stemning helt fra starten av mesterskapet. 
En ny og artig variant av premieutdelingen hvor det hele ble lagt til atriumet på skolen etter finaleøkten virket også å fenge svømmere og trenere.

Alt i alt kan vi bare kalle NM langbane 2007 i Namsos for et godt og vellykket norgesmesterskap både sportslig og arrangementsmessig. Hvorvidt det sportslige er så bra som vi alle føler akkurat nå med bl.a så mage rekorder får Per Irgens fortelle mer om i et av de kommende Norsk Svømming.

Fornøyd landslagssjef
Landslagssjef Petter Løvberg kunne ikke annet enn å være fornøyd med årets langbane NM.
 – Jeg var fornøyd med begge Aleksene på herresiden og mange av jentene. Jeg er imidlertid bekymret for at vi ikke ser flere sterke resultater på herresiden, sier Løvberg.
– Mesterskapets sterkeste resultater var selvfølgelig Alexander Dale Oen sine 100 og 200m bryst men det var også svært gledelig at vinneren av kongepokalen på kvinnesiden, Ingvild Snildal, vinner til tross for at Norges svømmedronning Anne-Mari Gulbrandsen var i toppform. Gulbrandsen satt jo blant annet norsk rekord på 50m bryst og var tett på både 200 bryst og 200 medley. Dette viser at nivået på kvinnesiden i norsk svømming er god, fortsetter Løvberg.
Han etterlyser imidlertid en like god bredde i toppen på herresiden og varsler et fokus på dette for å få frem flere gode herresvømmere ved siden av Alexander Dale Oen og Aleksander Hetland fra Bærumsvømmerne.Nesten ferdig med sesongen
Sesongen 2006-2007 avslutes med Junior EM i Antwerpen 18-22.juli med Elin Slaatmo, Victoria Løken og Ingrid Knutzen på plass i Belgia og med EYOF i Beograd uken etter der vi har med Siri Eva Kristiansen.
Følg begge mesterskapene her på svomming.no og på www.simma.nu    

 
Kongepokalvinnerne Alexander Dale Oen og Ingvild Snildal
(Foto: Bo Norseng)


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Kongepokalvinnere under årets NM langbane i Namsos ble Ingvild Snildal fra Asker og Alexander Dale Oen fra Vestkantsvømmerne. Snildal tok sin og sin klubbs første kongepokal noensinne med 905 poeng for sin 50 rygg på 29,36. Dale Oen tok sin fjerde pokal på rad etter en nok en sterk 100 bryst på 1.00,76 som ga 990 poeng.
Totalt ble det satt en verdensrekord (funksjonshemmede), en nordisk rekord, 10 seniorrekorder og 20 juniorrekorder under NM, noe som mest sannsynlig er en rekord i seg selv.

X