go up

 

Alle bevegelseshemmede svømmere som vil delta i klasse for bevegelseshemmede på approberte stevner må være klassifisert. Ved en klassifiseringe er det funksjonsgrad og ikke diagnose som legges til grunn for hvilken klasse en får. Selve klassifiseringen består av en medesinsk undersøkelse på land, en test i vann og en observasjon under konkuransen. Alt må foregå samme dag.

 

All klassifisiering skjer i forbindelse med et stevne. For å kunne klassifiseres må en trene svømming fast (helst trent i minst et år), ha et minstehandicap og en diagnose. Utøveren bør ha vært med på stevne tidligere og må være forberedt på å svømme øvelser i bryst og rygg på stevne i forbindelse med klassifiseringen.

 

De som ønsker klassifisering på Trøndersvøm 18. januar, må ta kontakt med Kristin Homb i Svømmeforbundet, Kristin@svomming.no / 21029673.

 

Frist for å melde inn klassifisering er 3. januar.

Og – den som skal ha klassifisering, må alså være med på selve stevnet. 

Har du en svømmer i klubben som vil delta på approberte stevner? En svømmer som ble inspirert av Sarah Louise Rungs flotte prestasjoner under VM i svømming for funksjonshemmede? Om ikke ambisjonen er å bli best, kan gleden ved å være med på stevner og konkurrere med de som har samme funksjonsgrad, være like stor. Norges Svømmeforbund tilbyr klassifisering for bevegelseshemmede på Trøndersvøm 18. januar.

X