go up

 
De fire norske VM-svømmerne samlet – trykk på bildet for større versjon. Fra venstre:


Ingrid Djupskås, Ragna Forså, Mina Marie Heyerdahl Klausen, Sarah Louise Rung. 


Det er nesten som en tradisjon å regne at det er med en debutant ved internasjonale mesterskap. Ragna Forså, som svømmer i klassen S13, er dette mesterskapets debutant. Dette er en god måte å gi morgendagens utøvere internasjonal erfaring. Ragna fikk også æren av å være Norges flaggbærer under åpningsseremonien søndag kveld.


 


Den norske troppen består av følgende svømmere:  • Sarah Louise Rung (24 år, Madla Svømmeklubb): 50 m butterfly (mandag), 200 m fri og 100 m bryst (begge tirsdag), 200 m medley (torsdag) og 100 m fri (lørdag) 
  • Mina Marie Heyerdahl Klausen (16 år, Drammen Svømmeklubb): 100 m bryst (tirsdag) og 100 m rygg (torsdag) 
  • Ingrid Djupskås (23 år, Drammen Svømmeklubb): 100 bryst og 200 m medley (begge tirsdag) 
  • Ragna Forså (15 år, Mosjøen Svømmeklubb): 100 m butterfly (onsdag), 50 m fri (torsdag), 400 m fri (fredag) og 100 m fri (søndag) 


Landslagstrener Morten Eklund mener de norske svømmerne stiller godt forberedt og har hatt en bra oppkjøring fram mot VM.
-Utøverne var på leir med klubbene i slutten av juni, i aksjon på langbane-NM i juli, og samlinger i Drammen og Kristiansand. De siste forberedelser ble gjort i Florida. Her har jentene fått trent godt og har hatt en fin stigning på formen. Torsdag var vi på plass i Montreal og her har vi fått finpusset detaljer i konkurransebassenget, forteller Eklund.


 


IPC sender live fra VM via internett på: http://www.youtube.com/user/ParalympicSportTV


 


VM avsluttes søndag 18. august. 


  


 


 


 

I dag, mandag 12. august, starter VM i svømming for funksjonshemmede i Montreal i Canada. Ca 650 deltakere fra 60 nasjoner deltar i det som vil være det første store møte for verdens beste svømmere etter Paralympics i London. Langbanemesterskapet arrangeres i The Parc Jean Drapeau Aquatic Complex, en arena hvor det er arrangert flere større nasjonale og internasjonale mesterskap. Norge stiller i år med en tropp på 4 svømmere, og størst forventning er det knyttet til Sarah Louise Rung. Vår regjerende paralympiske mester blir på IPC sin hjemmeside framhevet som en av de store favorittene. Allerede i dag er Sarah i aksjon på øvelsen 50 m butterfly, en øvelse hun vant i London i fjor og har 2. beste tid i verden i år.

X