go up


 


Alle de beste norske svømmere stiller til start i årets Nordsjøstevne sammen med rundt 30 internasjonale svømmere, junior og senior, mange med deltakelse og erfaring fra EM, VM og OL.

Vi får blant annet oppleve Alexander Dale Oen fra Vestkantsvømmerne, årets ferske sølvmedaljevinner i EM og nordisk rekordholder i 100m bryst, i spennende duell på brystøvelsene med erfarne svenske Martin Gustafsson fra Malmø KK. Begge svømmerne har også deltatt i OL.

Det blir spennende å se hvilke tider svømmere som Anne-Mari Gulbrandsen og Gard Kvale kan oppnå i bassenget som er kjent som et basseng for rekorder. Anne Mari har allerede oppdatert norske rekorder flere ganger i løpet av 2006, senest under EM Langbane i august og Gard Kvale er sulten på å slå Arne Borgstrøms rekord på 400m fri fra 1984.

Elisabeth Jarland har trent hardere enn noen gang i høst, og har vært nær rekord på 200m medley. Det blir spennende å se hvilke tider Elisabeth kan oppnå i Stavanger.

Jens Thiele fra Hamburg har svømt på topp tider i 100- og 200m medley i høst og vil nok gi Gard Kvale svært hard konkurranse.

Det er også duket for gnistrende kamper i de korte crawl-distanser mellom juniorene Henriette Brekke fra Vestkantsvømmere og Magdalena Kuras fra Malmø KK.


 Uttak til EM kortbane i Helsinki

Hele seniorlandslaget, dvs 15 svømmere, er forhåndsuttatt til EM senior kortbane som arrangeres i Helsinki i Finland 7.- 10. desember.Landslaget kom for 9 dager siden tilbake fra en tre uker lang treningsleir i Flagstaff i USA. 6 av deltakerne var debutanter på en høydeleir, og det knytter seg derfor stor spenning til hvordan dette gir utslag 4 uker før EM kortbane.

Nordsjøstevnet er forøvrig siste mulighet for øvrige seniorsvømmere til å kvalifisere seg til EM.
Juniorer til Nordisk Mesterskap
Juniorene har vært i fin framgang de siste, og det er klassene 89-90 for gutter og 91-92 for jenter som har mest å svømme for i Nordsjøstevnet, ettersom disse kan kvalifisere seg til Nordisk Mesterskap for junior, som arrangeres i Tampere i Finland 2.-3. desember.
Funksjonshemmede
Av funksjonshemmede topputøvere kommer svenske Alex Racoveanu (klasse S9) som er innehaver av flere verdens og europa rekorder, den siste satt i september 06. Ellers er det er naturlig nok mindre deltakelse av utenlandske funksjonshemmede i år grunnet VM for funksjonshemmede i begynnelsen av desember i Sør-Afrika. men de norske topputøverne Mariann Vestbøstad og Cecilie Drabsch stiller med ambisjoner om å sette rekorder.


Nordsjøstevnet er kjent for å ha et meget fint samspill mellom publikum og svømmere, og alle som møter frem er garantert å se spennende og underholdende svømmeprestasjoner.


Sted
Stavanger Svømmehall, Lars Hertervigs gate 4, 4005 Stavanger.


Tid
Fredag 10. november kl 14:00
Lørdag 11. november kl 09:00
Lørdag 11. november kl 17:00 – Superfinale
Søndag 12. november kl 09:00
Søndag 12. november kl 16:00 – Superfinale


 


 


Pressekontakter
Rogaland Svømmekrets; Kari Foust – tlf 907 56 887 – alan.foust@lyse.net
Rogaland Svømmekrets; David Calder – tlf 928 38 720 – calder@online.no
Sportssjef i NSF; Petter Løvberg – tlf 9706 0795


Hjemmeside – resultater og livetiming
http://www.livetiming.no/nordsjo06/


 


   

Det tradisjonsrike Nordsjøstevnet arrangeres i helgen for 34. gang i Stavanger Svømmehall. Startlisten i år er krydret med toppsvømmere fra Sverige, Tyskland, Sveits og Danmark. Disse vil sørge for at de norske elitesvømmere får hard konkurranse.
Hjemmeside – resultater og livetiming: www.livetiming.no/nordsjo06

X