go up

Høyt nivå både blant seniorer og juniorer
Årets Nordsjøstevne holder høyt nivå på mange øvelser. Nevnte Martin Gustafsson som i VM langbane i sommer satt nordisk rekord på 50 bryst, får godt selskap av Alexander Dale Oen som i samme VM tok en meget sterk 7.plass på 100 bryst. Disse to vil nok utkjempe spennende dueller når de braker sammen på brystøvelsene.
Også blant juniorene får de norske sterk konkurranse fra våre skandinaviske naboer og vi håper på mange jevne heat med gode tider.

Nettopp dette med de spennende duellene er noe som hvert år gjør Nordsjøstevnet til et underholdende og interessant stevne.

EM kortbane neste for seniorene
Norges Svømmeforbund har forhåndsuttatt følgende svømmere til EM kortbane som går i Trieste, Italia 8.-11. desember:
Alexander Dale Oen, Vestkantsvømmerne
Aleksander Hetland, Bærumsvømmerne
Gard Kvale, BSC
Anne-Mari Gulbrandsen, Bærumsvømmerne
Elisabeth Jarland, Bergenssvømmerne
Sara Nordenstam, Lambertseter
Lise Fadnes, Vestkantsvømmerne

For disse utøverne vil helgens konkurranser gi en god indikasjon på hvor de står en snau måned før EM.
Nordsjøstevnet er siste mulighet til å kvalifisere seg til dette mesterskapet.

Det rapporteres fra flere hold om god trening og det er gledelig å kunne konstatere at navn som Alexander Dale Oen, Gard Kvale, Anne-Mari Gulbrandsen og Elisabeth Jarland ser veldig bra ut i både trening og konkurranser så langt i høst.
Dale Oen, Fadnes og Gulbrandsen kommer nylig fra et meget vellykket høydeopphold i Flagstaff, USA. Gard Kvale gjorde sterke tider allerede på Lambertseter Open for to uker siden og virker å være i slag. Elisabeth Jarland bor og trener for tiden i Hamburg, Tyskland og gjorde årsbeste på flere øvelser under et stevne i Aachen i oktober.

I tillegg kommer det spennende rapporter fra sørlandet om at Maj Hillesund trener meget godt og er veldig klar for en tur til EM hun også.

Juniorsvømmingen i fortsatt fremgang?
I fjor hadde norsk juniorsvømming et kjempeløft og da spesielt på høsten. Det blir spennende å se om den positive utviklingen fortsetter i år.
Nordsjøstevnet samler de aller beste i hver øvelse og har årsklassefinaler på formiddagen.
1.november tok NSF ut en tropp med 16 svømmere som skal til Nordisk Junior Mesterskap på Island 3-4.desember. Mange av disse svømmerne kommer også til Stavanger denne helgen.

Funksjonshemmede på høyt internasjonalt nivå
Samme helg som EM kortbane går i Trieste reiser landslaget for funksjonshemmede til US
Open i Minneapolis. Flere av våre utøvere hevder seg godt internasjonalt. Noen av disse, med blant annet OL-vinner Cecilie Drabsch i spissen, stiller også på helgens Nordsjøstevne.

Nordsjøstevnet dag for dag   
Fredag 11.nov: Forsøk inkl. årsklassefinaler: 14:00 
Lørdag 12.nov: Forsøk inkl. årsklassefinaler: 09:00 og superfinaler 17:00  
Søndag 13.nov: Forsøk inkl. årsklassefinaler: 09:00 og superfinaler 16:00 

Kontaktpersoner
For Norges Svømmeforbund: Sportssjef Petter Løvberg – mobil 9706 0795
For arrangøren: Hans Hagenes: 9281 1685 

Linker
Til startlister
Til Live Timing og resultater
Til innbydelse med øvelser og krav


 


 


 


 


 


 
 

Denne helgen avholdes Nordsjøstevnet i Stavanger for 32.gang. Nordsjøstevnet har i mange år vært høstens store stevne for den norske svømmeeliten. Også flere internasjonale svømmere gjester stevnet hvert år.
I år stiller den svenske OL-svømmeren Martin Gustafsson i front for en internasjonal deltakelse med svømmere fra Sverige, Danmark og Sveits.

X