go up

For de yngre norske svømmerne er stevnet siste mulighet for å kvalifisere seg for Junior NM i svømming som arrangeres i Alta om 14 dager.
For de eldre internasjonale svømmere så benyttes stevne av flere som en mulighet for kvalifisering og oppkjøring til EM kortbane som arrangeres i Israel 2.-6. desember. For de norske er gjerne målet å kvalifisere seg til Nordisk Mesterskap som arrangeres i Bergen 11.-13. desember, eller rett og slett å jage nye personlige rekorder.
 
I spissen for flere internasjonalt vel meritterte svømmere finner vi Tyske Phillip Heintz, gullmedaljør på 200m individuell medley fra EM kortbane 2013. Heintz er favoritt til å ta med seg bestemannspremien for herrer, men vil nok utfordres av Italieneren Giorgio Gaetani og landsmann Kevin Wedel som på sine beste øvelser er påmeldt med tider godt under gjeldende norske rekorder. Blant jentene vil nok kampen om bestemannspremien stå mellom Tyske Nina Kost med medaljer fra tyske mesterskap og de tsjekkiske lagvenninner Martina Elhenicka og Martina Moravcikova.
 
I HC klassen er Tyske Sebastian Iwanov storfavoritt til å vinne Bestemannspremien.
 
Det norske seniorlandslaget deltar for tiden på Olympiatoppens høydetreningsleir i Sierra Nevada. I deres fravær vil de norske farger forsvares av et nær fulltallig norsk juniorlandslag, flere av våre
beste seniorsvømmere og superveteraner som Katharina Stiberg og Henriette Brekke. Katharina tok sine siste norske mesterskap senest under kortbane NM i 2015 og de siste 10 årene tatt hele 37 norske mesterskap og innehar fremdeles 6 norske rekorder. Henriette har gitt seg på absolutt toppnivå, men bør nok fremdeles være i stand til å kjempe om en plass i helgens superfinaler.
 
 
Pressekontakt: Rune Lilledahl +47 958 16 415

Den 42. utgaven av Nordsjøstevnet i Stavanger arrangeres 6.-8. november i Stavanger svømmehall. 525 svømmere fra Norge, Sverige, Italia, Polen, Sveits, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Skottland gjennomfører over 2500 starter i Norges raskeste 25 meters basseng. Aktuelle linker: Stevnets hjemmeside –  stevnets Facebookside – resultatside/livetiming – Web-TV.

X