go up

Mye av denne optimismen knyttes opp i mot de rapporter som har kommet fra flere av våre landslagssvømmere den siste tiden. Mange har trent meget bra over lang tid nå og den utviklingen flere av dem viste under siste landslagssamling på Las Palmas i februar, bør love godt for rask svømming under NM.

Tøffe dueller og kanskje noen juniorer på vei?
Når vi også vet svømmerne trives veldig godt i det som kanskje er Norges raskeste kortbanebasseng er det kanskje lov å håpe på flere norske rekorder.
Etter egne uttalelser ser våre beste svømmere frem i mot mange tøffe dueller som kan resultere i topp tider for flere.
Sportssjef i Norges Svømmeforbund, Petter Løvberg, bekrefter også at det ser lyst ut med tanke på gode prestasjoner under NM uken. Han er også spent på å se om flere av de beste juniorene, som hadde en flott fremgang under høstsesongen, nå tar noen skritt videre i sin utvikling og kanskje utfordrer seniorene.

Profiler
OL-deltaker Alexander Dale Oen fra Vestkantsvømmerne, fjerdemann i VM kortbane, Aleksander Hetland fra Bærumsvømmerne og medaljørene fra World Cup i vinter, Anne-Mari Gulbrandsen fra Team Oslo og Sara Nordenstam fra Lambertseter Svømmeklubb er blant noen av profilene vi håper skal slå til under NM.

Funksjonshemmede
Mesterskapet har også integrert funksjonshemmede og flere av disse svømmerne er blant verdens beste i sine klasser. Blant annet satt Mariann Vestbøstad verdensrekord på 50 butterfly i klasse S8 under Trøndersvøm tidligere i år. Og under Paralympics i Athen sist år tok Cecilie Drabsch fra Team Stavanger både gull og bronse i sin klasse. 
Hele landslaget for funksjonshemmede stiller til start i Stavanger.

Finalene sendes på TV

TV 2 Xtra vil være tilstede under hele mesterskapet med live sendinger og reportasjer fra finalene. Fin Gnatt kommenterer.
TV 2 Xtra har følgende sendeskjema fra NM senior kortbane 2005:
Torsdag 3.mars klokken 17.00 – SportsXtra: Svømming
Fredag 4.mars klokken 17.00 – SportsXtra: Svømming
Lørdag 5.mars klokken 18.30 – SportsXtra: Svømming
Søndag 6.mars klokken 17.00 – SportsXtra: Svømming

Startlister og resultater
Alle startlister og resultater finner man her: http://www.jechsoft.no/nmsenior05/

Presse og media
Pressekontakt under mesterskapet vil være Sportssjef Petter Løvberg (mobil 9706 0795) og President i NSF Per Rune Eknes (mobil 9223 4847).

www.svomming.no vil også oppdateres med hyneter fra NM hver dag.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Årets norske seniormesterskap på kortbane holdes i Stavanger svømmehall fra og med torsdag 3.mars til og med søndag 6.mars. Team Stavanger er teknisk arrangør.
Det knyttes alltid store forventninger til NM og årets utgave er intet unntak. Tvert i mot er optimismen foran mesterskapet i Stavanger veldig høy.

X