go up

Så langt denne sesongen har det blitt satt hele 43 norske rekorder på seniornivå. Det er sannsynligvis en rekord i seg selv. Og sannsynligheten for at det kommer flere rekorder nå i helgen er rimelig stor. De siste to årene har det nemlig blitt satt totalt 20 norske seniorrekorder og nesten dobbelt antall juniorrekorder på NM langbane.

Nå skal vi kanskje ikke forvente at rekodene kommer fra våre OL-klare svømmere, som under NM i helgen først og fremst er inne i en viktig treningsfase før lekene i Beijing sener ei sommer.
Alexander Dale Oen, Sara Nordenstam og Ingvild Snildal stiller allikevel på en god del øvelser og vil nok som alltid prøve å svømme fort og teste formen. Nivået på disse tre er såpass høyt at de selv i en tung treningsfase kan svømme ned på personlige rekorder, som ofte er ensbetyende med norske rekorder.

Våre fem Paralympic svømmere er i noenlunde samme situasjon selv om deres leker i Beijing går noe senere. Jørgen Tadvin, Stian I. Helgeland, Mariann Vestbøstad, Marianne Mæland og Cecilie Drabsch Norland er alle klare for Beijing og vil nok vise at de er på rett vei med noen gode løp på Hamar i helgen.

Fire av våre yngre lovende juniorer skal også ut å få testet seg mot internasjonal motstand senere i sommer. Elin Slaatmo stiller som eneste norske svømmer i Junior EM i Beograd 30.juli – 3.august mens Eva Marie W. Østerhus, Jørn Nygård og Ole Martin Grytten Ree skal representere Norge i det Nordiske Ungdomsmesterskapet i Tampere i Finland samme helg.

Vi gleder oss til å følge disse svømmerne og alle de andre sterke navnene som kommer til Hamar under de neste fire NM-dagene.
Forsøkene starter klokken 09:00 hver dag mens finalene starter klokken 17:00 torsdag – lørdag og klokken 16:00 søndag.


 


Dersom du ikke kan være tilstede i Ankerskogen så kan du følge mesterskapet via livetiming.
Se mesterskapets hjemmesider for mer informasjon her

Kontaktpersoner for media under NM
Landslagsjef Petter Løvberg, mobil: 9706 0795
President Per Rune Eknes, mobil: 9223 4847
For arrangøren: Tor Aage Dæhli: 9598 1859


 


  


 


 


 


 


 


  

I morgen starter Norgesmesterskapet i svømming på langbane i Ankerskogen Svømmehall på Hamar. Det er Elverum Svømming og Hamar idrettslag som er tekniske arrangører. 391 svømmere fra over 60 klubber over hele Norge deltar og stiller til over 1200 starter totalt.

X