go up

For Alexander Dale Oen, Gard Kvale, Sara Nordenstam, Ingvild Snildal, Katharina Stiberg, Henriette Brekke og Cecilie W. Johannessen vil NM være en viktig test før VM langbane som går i Roma 25.juli – 2.august. De syv VM-svømmerne har de siste ukene vært på langbaneleir med sine respektive klubber rundt om i Europa og etter NM vil de ligge igjen i Oslo frem til fredag 17.juli for å gjøre de siste forberedelsene mot VM.
Våre beste svømmere er alltid opptatt av å svømme fort og under NM langbane kjempes det også om den gjeve kongepokalen. Alexander Dale Oen har i år mulighet til å ta hjem pokalen for sjette gang på rad. Den eneste reelle konkurenten hans er den andre VM-klare herresvømmeren, Gard Kvale. De to har vært våre to beste mannlige svømmere de siste årene og vil nok også være det under årets NM. På jentesiden er det litt flere om beinet. Sara Nordenstam vant pokalen for andre gang i fjor men kommer til å få tøff konkurranse i år fra både Ingvild Snildal og Katharina Stiberg. Begge har vist meget sterk svømming på langbane så langt i år og har satt massevis med norske rekorder helt siden i vinter. Bak der følger også outsiderne Henriettte Brekke og Cecilie W. Johannessen.

For de funksjonshemmede er det fortsatt Cecilie Drabsch Norland og Mariann Vestbøstad som er de store profilene. Begge tok medlajer i Paralympics i fjor og har i år VM kortbane i Rio i november som hovedmål.

Junior NM svømmes som nevnt med direkte finaler på formiddagen og vi håper som vanlig på mange gode dueller, fortsatt utvikling av norsk juniorsvømming og flere norske juniorrekorder.


 


Se her for offisiell hjemmeside for NM

Under mesterskapet vil landslagsjef Petter Løvberg være tilgejgelig for pressen på mobil 9706 0795.


  


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

I morgen starter årets norske langbanemesterskap i svømming på Tøyenbadet i Oslo. IL Varg og SSK Skjetten står som arrangører for det som blir sesongens høydepunkt for de fleste og en god oppkjøring før VM i Roma for våre aller beste svømmere. I overkant 360 svømmere fra ca. 60 klubber deltar i NM langbane som går over fire dager med forsøk og direkte juniorfinaler på morgen kl. 09:00 og seniorfinaler på kvelden 17:00 hver dag.

X