go up

Kampen om kongepokalene
De tre siste årene har ingen vært i nærheten av å tukte Alexander Dale Oen (Vestkantsvømmerne) i kampen om kongepokalen på herresiden. Også i år må Alexander finne seg i å være soleklar favoritt. De to eneste som kan gi han en viss kamp om den gjeve pokalen er Gard Kvale fra BSC og Aleksander Hetland fra Bærumsvømmerne.
Anne-Mari Gulbrandsen fra Bærumsvømmerne har tidligere vunnet kongepokalen på damesiden fire ganger (2002, 2003, 2005 og 2006) og er favoritt også i år. I 2004 kom Sara Nordenstam hjem en tur fra USA og snappet pokalen fra Anne-Mari og Sara vil så absolutt være en sterk utfordrer i år. Sara har blant annet satt norsk rekord på 200 butterfly og sin første personlige rekord på langbane på over fire år denne våren. Også Henriette Brekke (Vestkantsvømmerne), Katharina Stiberg (Bjerkvik) og Ingvild Snildal (Asker) vil sikkert ha et ord med i laget og det synes uansett klart at det blir større spenning rundt kongepokalen blant jentene enn hos gutta.

Junior EM og EYOF
Allerede mandag etter NM reiser tre norske jenter til Antwerpen sammen med juniorlandslagstrener Øyvind K. Røsland. Elin Slaatmo (Hamar), Ingrid N. Knutzen (Lambertseter) og Victoria S. Løken (Aalesund) har gjennom god svømming tidligere i sesongen kvalifisert seg for Junior EM, som starter onsdag 18.juli og varer frem til søndag 22.juli.
Se mer informasjon på den offisielle hjemmesiden.

Siri Eva Kristiansen (Asker) blir eneste norske svømmer under European Youth Olympic Festival (EYOF) i Beograd 23-27.juli. Rune Flaathen blir med som trener.

Mer om disse to mesterskapene på svomming.no i neste uke.

Vestbøstad i spissen for de funksjonshemmede
Mariann Vestbøstad (Vestkantsvømmerne) har satt flere verdensrekorder denne sesongen, blant annet i Berlin i mars og under Bergen Swim Festival i mai. Det blir spennende å se om det kommer flere under NM. Hele landslaget for funksjonshemmede stiller til start i Namsos.

Forsøk og finaler
Forsøkene (inkl. direkte finaler i junior NM) starter hver dag klokken 09:00
Finalene starter klokken 17:00 alle dager med unntak av søndag som har start kl. 16:00

Informasjon
NM-sider på svomming.no (praktisk infor og daglige oppdateringer fra NM)
Livetiming (følg alle øvelser live på nett)
Medley (egen rankingside inkludert norske og internasjonale rekorder)
Arrangørens hjemmeside

Pressekontakt
Sportssjef i Norges Svømmeforbund, Petter Løvberg treffes på mobil 9706 0795
Fra arrangøren kan Kolbjørn Thun treffes på 9716 6202 og Morten Berntsen treffes på 9206 3093.


 


 


 


 


 


 


 


 Førstkommende torsdag starter årets NM Langbane i Oasen Svømmehall i Namsos. Mesterskapet varer frem til søndag med forsøk og finaler hver dag. Over 350 svømmere fra nesten 60 klubber stiller til start og blant dem finner vi alle våre beste seniorer. Alexander Dale Oen og de andre landslagssvømmerne stiller nemlig med fullt fokus på NM i år, i og med at det ikke kommer internasjonale mesterskap senere i sommer slik det vanligvis gjør. Det betyr at det er all mulig grunn til å håpe på mye god svømming disse fire dagene i Namsos. Under NM i Pirbadet i Trondheim i fjor ble det satt hele 21 norske rekorder (10 senior- og 11 juniorrekorder).

X