go up

Landslagssjef Petter Løvberg er optimist før NM og han tror vi får se mange norske rekorder i løpet av de fire dagene mesterskapet varer. Bakgrunnen for optimismen er at landslagsvømmerne har fått trent meget godt den siste tiden og at mange av dem allerede har prestert på et høyere nivå en noengang så tidlig på året.

Ingvild Snildal har blant annet satt hele syv norske langbanerekorder så langt i år og ser veldig sterk ut. Også de to andre 88-modellene på landslaget, Katharina Stiberg fra Bjerkvik og Henriette Brekke fra Vestkantsvømmerne har sett veldig bra ut i vinter. Brekke har satt norsk rekord to ganger på favorittdistansen 50 fri og Katharina knuste for noen uker tilbake den norske rekorden på 50 rygg.

De yngre landslagsjentene Karoline B. Sanderud, Elin Slaatmo (Hamar IL) og Victoria S. Løken (Team Stavanger) har også vist mye bra svømming i det siste og kan så absolutt være med å prege både resultatlister og rekordoversikter når mesterskapet er over.

I tillegg har bronsevinneren fra OL, Sara Nordenstam begynt å komme skikkelig i gang igjen etter sitt karrierehøydepunkt i Beijing.

Vår sølvmedaljør fra Beijing, Alexander Dale Oen, har ikke deltatt på noen mesterskap eller større stevner siden bragden i OL. NM blir hans første mesterskap denne sesongen og det blir godt å se Vestkantsvømmeren i vannet igjen. Mest artig kan det bli på 200 bryst der han i år blir utfordret av Gard Kvale som har fått trent meget godt siden OL i høst.
Gard har også uttalt at han kommer til å gå for den norske rekorden på 100 fri. Tar han den vil han bli den første norske svømmer som har norsk rekord på 100 fri, 200 fri, 400 fri, 800 fri og 1500 fri samtidig.
Sander Smørdal vil nok sikkert gi Gard en hard kamp om den rekorden. Bergensvømmeren viste god form nå i helgen som var med personlig rekord på langbane med 51,28 og vil nok svært gjerne være den som tar Jarl Inge Melbergs 19 år gamle kortbanerekord på 48,95.


 


Våre beste funksjonshemmede svømmere stiller også til start i Kristiansund med profiler som Cecilie Norland Drabsch og Marianne Mæland i spissen.For mer informasjon om landslagsvømmere kan landslagstrenerne kontaktes:  • Petter Løvberg, landslagssjef svømming, tlf. 97060795
  • Morten Eklund, landslagstrener funksjonshemmede, tlf. 91863834

 


Pressekontakter under NM vil være  • Ronny Myrset, arrangementsansvarlig Norodd IL, tlf. 91575304
  • Per Rune Eknes, president i Norges Svømmeforbund, tlf. 92234847
  • Petter Løvberg, landslagssjef svømming, tlf. 97060795

 


Mesterskapet kan følges via livetiming. Se mesterskapssidene her for mer informasjon

Klikk her for innbydelsen til mesterskapet


  


 


 


 


 
 

Torsdag denne uken starter årets Senior NM kortbane i Kristiansund med Norodd IL som arrangør. Mesterskapet går over fire dager i Atlanterhavsbadet med forsøk og finaler hver dag. Over 200 svømmere fra 46 klubber stiller til start, deriblant alle våre OL-svømmere som Alexander Dale Oen, Sara Nordenstam, Gard Kvale og Ingvild Snildal. Klikk “les mer” for flere kommentarer og pressekontakter.
Aktuelle linker: ResultatsideLivetiming – norske rekorder finner du på medley.no

X