go up

  


Landslagssvømmerne har nylig har vært med i to tøffe internasjonale mesterskap (EM langbane i Eindhoven i mars, og VM kortbane i Manchester nå i april), og landslagssjef Petter Løvberg er spent på å se om disse svømmerne klarer å mobilsere til å svømme raskt under NM. Løvberg er også spent på å se prestasjonene til utfordrerne som har trent hjemme, og han håper alltid at det skal dukke opp noen nye talenter som presterer bra under NM.

Når det gjelder profiler under NM, så vil nok Alexander Dale Oen fra Vestkantsvømmerne markere seg også i Stavanger. Han har altså vært i gjennom to tøffe mesterskap nylig, og under NM skal han i tillegg til brystøvelsene også svømme butterfly og individuell medley, i tillegg til stafettdeltagelser. Broren Robin Dale Oen er fortsatt sjuk, men ellers vil nok både Sander Smørdal fra Bergensvømmerne og Gard Kvale fra Bergens Svømme Club markere seg.
På kvinnesiden har Ingvild Snildal fra Asker Svømmeklubb gjort de største framskrittene i år, blant annet nådde hun semifinaler både i EM og VM, og hun vil sannsynligvis markere seg også under NM. I tillegg blir det spennende å se hvilke tider Katharina Stiberg fra Bjerkvik Svømmeklubb og Henriette Brekke fra Vestkantsvømmerne kan oppnå. Hverken Sarah Nordenstam (Lambertseter Svømmeklubb) eller Anne-Mari Gulbrandsen (Bærumsvømmerne) var med til VM, men vil sikkert også sette sitt preg på NM i Stavanger.


Vann – kilden til liv
I forbindelse med NM starter også Norges Svømmeforbund og UNICEFs felles innsamlingsaksjon “Vann – kilden til liv”.
NSF og UNICEF skal sammen jobbe for at flere av verdens barn får tilgang på rent drikkevann, og under åpningen av NM torsdag 17. april kl 16.35, vil UNICEF-ambassadør Kjetil André Aamodt foreta den offisielle åpningen av aksjonen. 


NM svømming på kortbane (25 meters basseng) for senior og funksjonshemmede 2008
Stavanger svømmehall, Lars Hertervigsgt 4, 4005 Stavanger.
Åpningsseremoni torsdag 17. april kl 16.35
Torsdag 17. april: Forsøk kl 09.00 – finaler kl 17.00
Fredag 18. april: Forsøk kl 09.00 – finaler kl 17.00
Lørdag 19. april: Forsøk kl 09.00 – finaler kl 17.00
Søndag 20. april: Forsøk kl 09.00 – finaler kl 16.00


 


 

Komplett tidsskjema
http://www.medley.no/dokumenter/diverse/2008/april/20080417NMKortbaneTidsskjema.pdf

Kontaktpersoner media 
Landslagssjef i Norges Svømmeforbund Petter Løvberg, mobil 9706 0795.
President i Norges Svømmeforbund Per Rune Eknes, mobil 9223 4847.

Startlister, heatlister, resultatlister, medaljeoversikter, 20 beste resultater
http://www.medley.no/ltstevner.aspx?stevne=697Livetiming på internett

http://www.livetiming.no/livetiming/livetiming.htm

Øvelsesoppsettet finnes til slutt i innbydelsen til NM, som finnes her
http://www.medley.no/dokumenter/innbydelser/2008/april/20080417NMKortbaneI.pdf
Se for øvrig også tidsskjema som står nevnt ovenfor.

Norske rekorder
www.medley.no
– velg “Rekorder”


 


 


 


 

Fra torsdag 17. april til søndag 20. april arrangeres NM i svømming for senior og funksjonshemmede på kortbane (25 meter) i Stavanger svømmehall. Team Stavanger er teknisk arrangør i samarbeid med Norges Svømmeforbund. 293 svømmere fra over 50 klubber er kvalifisert og påmeldt til NM. Det er 154 kvinner og 139 menn som til sammen har 792 individuelle starter, og i tillegg er det 197 lagstarter.

X