go up

Kampen om Kongepokalen


I år som tidligere år ser vi frem i mot en spennende kamp om kongepokalen blant våre beste seniorer. I fjor vant Alexander Dale Oen fra Vestkantsvømmerne pokalen for herrene og Anne-Mari Gulbrandsen som da svømte for Team Oslo vant for damene.


Disse to vil helt sikkert være med i kampen også i år men får tøff konkurranse først og fremst fra sine landslagskollegaer.


På herresiden får nok Dale Oen tøff kamp av Gar Kvale fra BSC som har valgt å stå over EM langbane senere i sommer og heller satse fullt og helt på dette NM. Også EM-klare og allsidige Aleksander Hetland fra Bærumsvømmerne har nok lyst på en kongepokal til premiesamlingen og vil nok vise seg som en sterk utfordrer.


På damesiden vil det sannsynligvis være Elisabeth Jarland fra Bergenssvømmerne og Lise Fadnes fra Vestkantsvømmerne som vil gi Anne-Mari Gulbrandsen, som nå svømmer for Bærumsvømmerne, hardest fight.


Alle tre jentene er klare for EM langbane og vil nok bære preg av å enda mangle litt på toppformen.


Det kan gjøre sitt til at noen av de yngre utfordrerne ser sitt snitt til å ta opp kampen med våre etablerte stjerner.

Unge profiler på fremmarsj


Noen av disse yngre utfordrerne har vist veldig mye positivt så langt denne sesongen. Ingvild Snildal (17) fra Asker Svømmeklubb har på langbane i våres satt flere norske junior- og seniorrekorder på de korte ryggøvelsene. Under Speedo langbanecup i mai satt hun bl.a norsk seniorrekord på 50 rygg med 30,24. 


Kathrina Stiberg (17) fra Bjerkvik Svømmeklubb hadde et flott kortbane NM i Kristiansand i mars hvor hun satt norsk seniorrekord (kortbane) på både 50 og 100 rygg.


Henriette Brekke (17) fra Vestkantsvømmerne har i flere år vært en av våre mest lovende juniorsvømmere og vil nok bli tøff å slå på sprintdistansene.
På herresiden er det foreløpig bare Petter Fagelund (18) fra Bærumsvømmerne som ser ut til å kunne ta opp kampen med de beste seniorene. Petter gjorde gode tider, blant annet på 400 fri, under Speedo Langbanecup på Tøyen i mai og har potensiale til å tukte de eldre gutta.

Fra Internasjonale juniormesterskap til NM
Bak disse profilene finner vi også de yngre juniorene som sist helg deltok i Junior EM på Mallorca og Nordisk Ungdomsmesterskap i Malmø.
De tre 90-modellene Cecilie Waage Johannessen fra Karmøy, Kristine Mella fra Bærumsvømmerne og Ina Marleen Holm som for tiden trener med Racing Club de France i Paris deltok i Junior EM og er helt klart navn vi bør se opp for i Trondheim.
I Malmø vant Hamarjenta Elin Slaatmo 400 fri og 800 fri i det Nordiske Ungdomsmesterskapet og det er ikke umulig at hun blander seg inn i toppen på de samme øvelsene denne helgen.
Uansett vil det bli interessant og se om disse juniorene fortsetter fremgangen i NM.

Fem til EM Langbane


Fem utøvere er uttatt til EM Langbane som går i Budapest 31.juli-6.august. Disse er:


Alexander Dale Oen, Vestkantsvømmerne


Aleksander Hetland, Bærumsvømmerne 


Anne-Mari Gulbrandsen, Bærumsvømmerne


Elisabeth Jarland, Bergenssvømmerne


Lise Fadnes, Vestkantsvømmerne

Spent Sportssjef


Sportssjef i NSF, Petter Løvberg, forteller at de EM-uttatte svømmerne vil bruke NM som et teststevne frem mot EM men understreker at de skal kunne svømme fort allikevel. Løvberg mener at har skjedd mye positivt denne sesongen og er nå spent på om flere svømmere bruker NM til å svømme seg inn på landslagene for neste sesong. 

Funksjonshemmede i verdenstoppen


Flere av de norske funksjonshemmede svømmerne er i verdenstoppen i sine klasser, deriblant Mariann Vestbøstad fra Vestkantsvømmerne og Cecilie Drabsch fra Stavanger HAIK. Vestbøstad har jo også nærmest for vane å sette verdensrekorder under norske mesterskap. Disse to og flere av landslagssvømmerne er også aktuelle for VM som går i Sør-Afrika senere i år.

Hvor mange klarer svømmeknappen?


I forkant av finalene torsdag 13. juli vil NSF gi alle barn som besøker Pirbadet mellom kl. 17.00 og 17.45, tilbud om gratis merketaking. Distansene barna får prøve seg på er 25 m og 200 m. Merkene blir delt ut rett etter ferdigsvømt distanse.


Det blir også sang og underholdning ved DJ Kake fra De Dresserte Elger og flere av seniorlandslagsutøvere som vil fremføre noen av NSF’s egne sanger.

Tider NM langbane 2006


Forsøk starter klokken 10:00 alle dager


Finaler starter klokken 18:00 alle dager

Pressekontakter


President i NSF, Per Rune Eknes: 9223 4847


Sportssjef i NSF, Petter Løvberg: 9706 0795


For arrangøren, Rune Larsen: 9502 7357

Nyttige linker: 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

I dag starter NM Langbane for senior, junior og funksjonshemmede i Pirbadet i Trondheim.

354 svømmere fra 58 klubber deltar i mesterskapet som går over fire dager fra torsdag 13.juli til søndag 16.juli.
Arrangør er Sør-Trøndelag Svømmekrets i samarbeid med NTNUI, Vestbyen, TSLK og Malvik.

X