go up

Første finale for kvelden blir et åpent oppgjør på 4×50 fri for herrer. I utgangspunktet skulle jo Vestkantsvømmerne være favoritter til gullet og utfordret den norske rekoden på øvelsen. Men laget ble disket og må derfor se at Bergenssvømmerne og IL Varg sannsynligvis vil gjøre opp om gullet seg i mellom.

På 400 medley for kvinner stiller vinneren av den halve distansen, Karoline Brudvik Sanderud fra Hamar som den store favoritten. Elisabeth Jarland har strøket seg og Narvikjenta Elise Utne vil sannsynligvis kjempe om sølvet mot Trine A. Olsen fra Fauske og Sara Nordenstam fra Lambertseter.


 


200 fri for kvinner ser ut til å være en nokså åpen finale med landslagsjentene Cecilie W. Johannessen og Henriette Brekke, som i går satt norsk juniorrekord på den halve distansen, som de største favorittene ved siden av Ina Kristine Pedersen fra Moss. Sistenvente hadde bestetiden i forsøket.


 


En annen finale som har flere favoritter er 200 butterfly for herrer. Aleksander B. Skeltvedt fra Tromsø ble nummer to på 100 fly og har bestetid etter forsøket. Han er tett fulgt av Jørgen Møllerop og flere ganger norsk mester på øvelsen, Øystein Gassvik. Øyvind Reinertsen fra KSA kan være en outsider her.


 


På 100 rygg for kvinner får vi nok et oppgjør mellom Katharina Stiberg fra Bjerkvik og Ingvild Snildal fra arrangørklubben Asker. Begge har vært med å heve nivået på ryggsvømming for jenter de siste årene og har vært i uttallige duller mot hverandre.

Det skjer dessverre ikke altfor ofte at noen svømmer under 50 sekunder på 100 fri i Norge men under dagens forsøk gjorde Sander Smørdal sterke 49,89 og er stor favoritt til gullet i kveld. Bak han leder Gard Kvale og Robin Dale Oen ann for utfordrerne.


 


Vestkantsvømmerne satt en meget flott rekord på 4×100 fri for jenter i går og i dagens finale på 50 fri har de tre jenter som har kapasitet til å ta medalje. Får de tre på pallen når Iwonka Vik, Henriette Brekke og Lise Fadnes skal ut mot Victoria Løken, som svømte under krav til junior EM i forsøkene, Hamarjenta Siri Løvold Magnussen og Cecilie Waage Johannessen fra Karmøy?


 


100 bryst for herrer vinnes av Alexander Dale Oen, den saken er nok klar. Men hvor fort går det nå tre uker før VM? Vestkantsvømmeren gir alltid sitt ytterste i finaler og med 26,29 på brystetappen på medleylaget i går vet han i hvert fall at farten er der.

Siste indivduelle finale for kvelden er 100 medley for kvinner der Katharina Stiberg sannsynligvis går til angrep på sin egen norske rekord.


Dagen avslutes med finale på 4×100 medley for jenter der Bergenssvømmerne er favoritter foran Lambertseter og Bærumsvømmerne.


 


 


 


 


 


 


 

Kveldens finaler inneholder mange interresante dueller og så er det jo alltid spennende å se hva en topptent Alexander Dale oen kan gjøre på sin favorittøvelse, 100 bryst. Finalene starter klokken 17:00 i Risenga Svømmehall og vi går igjennom finalene her i artikkelen under.

X