go up

 


Navn: Kim Torry Simmenes
Født: 13.01.1982
Klubb: Vestkantsvømmerne

Kim Torry Simmenes dukket opp, med hanekam, som utfordrer til Petter Sjødal på ryggøvelsene for noen år tilbake. Etter at Sjødal la opp har Kim Torry vært vår klart beste ryggsvømmer og dette har resultert i deltakelse i de siste års EM kortbane. Og det er i egenskap av å være en dyktig ryggsvømmer at han også nå er med i Eindhoven, all den tid landslagsjef Petter Løvberg tok han ut som stafettsvømmer til medleylaget.

I EM i Eindhoven skal Kim Torry svømme følgende øvelser (dag i parentes):  • 100 rygg (tirsdag 18.mars)
  • 50 rygg(torsdag 20.mars)
  • 4×100 medley (mandag 24.mars)

 


Før EM-laget reiste fra pre-camp i Trondheim til EM-byen Eindhoven svarte de på noen spørsmål om seg selv og her er Kim Torry sine svar:


Fortell litt om de siste ukene før EM, hvordan har forberedelsene vært etc..


– Siste ukene har vært som de fleste toppings perioder. Først virker det som formen aldri kommer og alt er tungt. Og så plutselig begynner hvert eneste svømmetak å bli lettere. Teknikken sitter bedre for hver dag. Og humøret blir lettere for hver dag. Digger topping 🙂

Om man som tv-titter bare får se en finaleøkt under EM, hvilken bør man velge og hvorfor?
– Nå er jeg enda ikke sikker på hvem som skal være med. Noen land har OL uttak rett før eller etter, slik at noe av konkurransen kan være borte. Men 100 fri er jo alltid spennende. Om Stefan Nystrand kan gjøre like bra på langbane som kortbane blir interessant. Han får dessuten sterk konkurranse av Magnini som har vært sterk på øvelsen i lengre tid.

Kampen på rygg er også jevn. Arkady, Helge Meuw, Markus Rogan er alle sterke på både 200 og 100 rygg.


Hvor mange år har du trent/svømt i klubb (organisert trening)?
– Jeg har vært medlem av Vestkantsvømmerne siden den ble stiftet i 1992. Det vil si at jeg har svømt aktivt i 16 år snart. 


Anbefal en bok og si litt om hvorfor.
– “Haikerens guide til galaksen”. Denne boken er bare sprø. Forfatteren har absolutt tenkt utenfor boksen. For dem som har sett filmen og syntes den var god: filmen er ingenting i forhold til boken! Men dette gjelder jo som oftest med alle bøker som blir filmatisert.

Hva synes du er den beste musikken å lade opp med før et løp?
– Metallica!


Her følger en liten presentasjon av EM-svømmer Kim Torry Simmenes

X