go up

Allerede under forsøkene satt gard Kvale fra BSC norsk rekord på 200 medley med 1.59.25, og ble med det første nordmann under to minutter på øvelsen.

Aleksander Hetland fra Bærumsvømmerne tangerte sin egen norske rekord på 50 bryst i dag tidlig med 27.61.
Alexander Dale Oen fra Vestkantsvømmerne prøvde seg på å slå den rekorden under finalene nå i ettermiddag men kom åtte hundredeler for sent med 27.67.

Finalene startet i hundre med Vestkantsvømmernes kvartett som satt ny norsk rekord på 4×50 medley for jenter. Tiden 1.56.74 er et tidel bedre enn IL Vargs rekord fra 2001. På laget svømte Anne-Lene Klingberg (rygg), Madel Maribu (bryst), Henriette Brekke (butterfly) og Lise Fadnes (crawl).

På 800 fri i finalen etter var rekordmannen fra forsøkene, Gard Kvale, ute etter Arne Borgstrøm sin 21 år gamle rekord på 7.56.99. Gard la opp til et veldig tøft kjør fra start av og det ble tidlig klart at rekorden skulle bli slått. Kvale slo inn etter 7.50.45 og knuste dermed rekorden til legendariske Borgstrøm.


 


Deretter gikk Iwonka Vik i vannet på 50 rygg og senket sin egen norske rekord fra 29.49 til 29.04. Den gamle rekorden hadde hun fra EM kortbane i Wien i desember.


 


I tillegg til dette fikk vi spennende oppgjør på 200 bryst for jenter der Sara Nordenstam såvidt vant foran Anne-Mari Gulbrandsen. Begge to på tider det er veldig lenge siden de var i nærheten av.

Og så ble det hele avsluttet med en herlig fight mellom Bergensvømmerne og Team Oslo på 4×100 fri for herrer, der sistnevnte var noen knappe tideler foran i mål.


 


En topp start på mesterskapet og det er tre dager igjen og glede seg til.


 


 


Følg NM via live timing her www.livetiming.no og også på TV 2 Xtra, som viser fra finalene klokken 17:00.


 


 


 


 


 


 


 


   

På første dag av NM kortbane i Stavanger ble det satt hele fire norske rekorder, i tillegg til en tangering av norsk rekord. Vi hadde store forhåpninger til gode tider før NM startet og det ser nå ut til at optimismen var berettiget.

X