go up

Det startet, nærmest som vanlig, med en stafettrekord og denne gangen var det Cecilie Waage Johannessen og BSC som stod for bragden med 1.44,86 på 4×50 fri. Det er drøye to sekunder raskere enn Team Stavanger som gjorde 1.46,97 i junior NM i fjor. Cecilie nevnes spesielt fordi hun på den første etappen satt juniorrekord på 50 fri med 25,11 og dermed fikk vi to nye rekorder i et og samme løp. De tre andre jentene på laget var Hedvig Hjertaker, Eirin Arnesen og Monica Waage Johannessen.


 


Sverre Næss ble mesterskapets store svømmer på guttesiden med åtte gull og ti norske rekorder som fasit etter fire dager i Grottebadet. Søndag ettermiddag smalt han til med en råsterk 100 rygg der han ikke bare senket Lavrans Sollis rykende ferske rekord fra forsøkene men også gikk under Petter Sjødals syv år gamle seniorrekord. 53,54 er ny norsk seniorrekord med syv hundredeler.  


 


Sverre avsluttet sitt mesterskap med juniorrekord på 100 medley. Her svømte han på 54,49 og var med det 1,13 sekunder bedre enn rekorden han satt under World Cup i begynnelsen av måneden.


 


Etter meget sterke 52,97 på sisteetappen på 4×100 fri tidligere i mesterskapet var det liten tvil om at Cecilie Waage Johannssen var på jakt etter norsk seniorrrekord på 100 fri søndag kveld. Hun satt opp et høyt tempo fra start men mange løp i kroppen de siste dagene hadde nok satt sine spor og Cecilie måtte nøye seg med “bare” en juniorrekord. 54,38 er 23 hundredleer bedre enn hennes egen rekord fra World Cup i Berlin.


 


Junior NM 2009 ble avsluttet med to nye stafettrekorder, nummer åtte og ni totalt, når gutta gikk i vannet på 4×100 medley. I nest siste heat svømte Lambertseter Svømmeklubb på 3.54,01 og var da 3,16 sekunder bedre enn den gamle rekorden som Madla Svømmeklubb satt tibake i 1991.
Både Bergensvømmerne og Bærumsvømmerne har svømt under rekorden fra 1991 flere ganger men disk og utenalndske statsborgere på laget har gjort at rekorden har fått overleve altfor mange mesterskap. Lambertseter ble altså første lag på 18 år som satt norsk juniorrekord på øvelsen og på laget svømte Mikael Bergene, Christian Thorsen, Sindre Eilertsen og David Evja.
De skulle imidlertid ikke få holde på rekorden veldig lenge for i finaleheatet svømte både Bergensvømmerne og Bærumsvømmerne enda raskere og med 3.47,46 ble det gull til bergenserne, 21 hundredeler foran bæringene som kunne trøste seg med at det var de som overtok den norske juniorrrekorden med sine 3.47,67 av den grunn at Sindri T. Jakobsson på Bergensvømmernes lag er Islandsk statsborger.


 


Så var da junior NM / UM slutt for denen gang og etterhvert kommer det nok en oversikt i Norsk Svømming som viser i hvor stor grad norsk juniorsvømming har gått fremover siden sist.
Sverre Næss fikk bestemansspremeien for guttene med sin 200 bryst, mens Cecilie W. Johannessen fikk den for jentene for sin 100 fri.
Lambertseter Svømmeklubb ble beste klubb i Junior NM foran Bergensvømmerne mens Lørenskog/Rælingen delte samme ære i UM, der Bærumsvømmerne ble nummer to.


 


Alle resultater og sammenlaglister finner du her


 


 


 


 


  

Med totalt 23 norske rekorder og en rekordtangering ble junior NM i Harstad en rekordfest uten like. Det ble svømt fortere enn noengang i de aller fleste øvelser og det ble satt norske rekorder på løpende bånd hele helgen og på søndagens finalkesekvens kom det åtte nye rekorder. .

X