go up

 


Sarah innfridde altså forventningen under dagens finale på 200 fri under EM i svømming. Etter (som vanlig) å ha ligget litt bak første 50, var det ingen tvil hvor gullet skulle gå. Sarah har en kapasitet som ingen andre i verden klarer å matche, og dess lenger distansen er, jo bedre er det for Sarah.


 


Landslagstrener Morten Eklund er svært godt fornøyd med utøverne sine i årets mesterskap. “Den totale beholdningen ble 4 gull, 2 sølv og 1 bronse, i tillegg har vi fått flere personlige rekorder, norgesrekorder og ikke minst Sarah Louises verdensrekord på 100 m bryst. Sarah Louise har selvfølgelig imponert med 5 medaljer på 5 øvelser.” Selv om han hadde både tro og håp om 5 medaljer, er tidene hennes mye bedre enn hva han hadde forventet. “Tidsmessig har hun kommet omtrent dit jeg hadde forventet vi skulle være i London om et år.”


 


Framgangen tidsmessig ligger selvfølgelig i hard og målrettet trening, men han mener at analyseprosjektet som ble startet etter nyttår har vært og er meget nyttig. ” Vi har engasjert svenske Nikola Lukic til å filme utøverne både under trening i konkurranser. Vi får med dette muligheten til å jobbe med forbedringer over tid, samtidig som utøverne kan få umiddelbare tilbakemeldinger etter en øvelse. Om det for en utøver er snakk om små justeringer etter et forsøk, kan gjennomgang rett i etterkant, bety forbedret tid i finalen.”


 


Morten vil også trekke fram debutanten Mina Marie Heyerdahl Klausen. Ungjenta, som representerer Drammen Svømmeklubb, kom til Berlin knapt nok uten internasjonal erfaring. “Hun begynte å svømme aktivt for bare et og et halvt år siden og har hatt enorm framgang. At hun debuterer i et EM med en av de beste tidene i verden i år er imponerende og det lover godt for framtida.”


 


Av øvrige prestasjoner er Mariann V Marthinsens sølv på 100 m rygg verdt å legge merke til. EM er hennes come back i basseget etter 2 år med langrennspigging og hun satser nå for fullt fram mot Paralympics London om et år. Marianne Fredbo kjempet seg til en bronse på 50 m butterfly og også hun har London om et år som neste store mål.


 


Medaljer norske utøvere:


Gull


50 m bryst – Sarah Louise Rung, 50 m


200 m IM – Sarah Louise Rung


00 m bryst – Sarah Louise Rung


200 m fri – Sarah Louise Rung


 


Sølv:


100 m rygg – Mariann V. Marthinsen


100 m fri – Sarah Louise Rung


 


Bronse


50 m bytterfly Marianne Fredbo


 Den norske troppen har hatt suksess og fine dager under EM i Berlin


 

EM for funksjonshemmede ble i dag avsluttet – og for Sarah ble avslutningen som starten – nytt gull og hennes 4. gull totalt i mesterskapet. Dagens øvelse var 200 fri. Statusen for de norske svømmerne ble 4 gull, 2 sølv og en bronse, det beste resultatet i et EM siden 1999.

X