go up

Formålet med Skolesvømmen er å øke elevenes ferdigheter i vann. Svømming er en ferdighet alle elever skal lære. Ved å trene til og delta i Skolesvømmen, blir elevene mer trygge i vann og lærer ferdigheter de vil få bruk for resten av livet.

I Skolesvømmen 2002-2003 deltok tilsammen 8624 elever på 125 skoler. Av disse var det 7637 (88,5%) som klarte kravet for sitt klassetrinn. Sist gang Skolesvømmen ble arrangert, i 2000 – 2001, hadde vi 8119 elever fordelt på 83 skoler.

Skolene er delt opp i 3 kategorier etter størrelse. Beste skole i sin kategori får pokal, og elevene får diplom og badehette fra Colgate. Beste skoler ble:

Kategori A (under 50 elever på skolen)
Stenby Skole, Stange

Kategori B (51 – 199 elever)
Hovet Skole, Hol

Kategori C (over 200 elever)
Åse Skule, Ålesund

Det er også premiering til beste klasse på hvert klassetrinn. Klassen får pokal og hver elev et diplom. Beste klasse på sitt klassetrinn ble:

1.klasse: Åsvang Skole, Trondheim
2.klasse: Åse Skole, Ålesund
3.klasse: Breidablikk Skole, Trondheim
4.klasse: Nordheimsund Skole, Kvam
5.klasse: Samfundets Skole, Eigersund
6.klasse: Åse Skole, Ålesund
7.klasse: Tu Skule, Klepp
8.klasse: Fedje Skule, Fedje
9.klasse: Leka barne- og ungdomsskole, Leka
10.klasse: Leka barne- og ungdomsskole, Leka

Blant alle skolene som sendte inn resultater har vi trukket ut 3 skoler som vil få et gavekort hver på kr. 5.000,- hos Klubben AS. Gavekortet skal brukes til innkjøp av utstyr til svømmeundervisningen. De heldige vinnerne av gavekort ble:

Åpta Skole i Farsund
Harran Oppvekstsenter, avd. skole i Grogn
Breidablikk Skole i Trondheim

Inga Biret Marja Triumf fra Kautokeino Barneskole var den heldige vinner av en tur for to til NM i svømming på Hamar fra 10 – 13 juli.

Resultater
Klasseliste
Skoleliste

Norges Svømmeforbund har i samarbeid med Colgate Palmolive Norge AS arrangert Skolesvømmen i løpet av skoleåret 2002 – 2003. Ved å delta på Skolesvømmen fikk elevene prøve seg på ulike tester i svømming som er knyttet opp mot Læreplan 97. Alle klassetrinn

X