go up

 
Navn: Gard Kvale
Født: 06.05.1984
Klubb: Bergens Svømme Club

Gard Kvale har vært en av de beste herresvømmerne i Norge de siste åtte årene og siden 2002 har han satt 12 norske rekorder og vunnet kongepokalen en gang. Han har i dag den norske rekorden på langbane på 200 medley, 400 medley, 800 fri og 1500 fri.   
Gard har svømte både EM og VM på kort- og langbane og nå er han klar for sitt andre EM langbane.

I EM i Eindhoven skal Gard svømme følgende øvelser (dag i parentes):


  • 400 fri (tirsdag 18.mars)
  • 200 medley (onsdag 19.mars)
  • 1500 fri (fredag 21.mars)
  • 400 medley (mandag 24.mars)

 


 


 


Før EM-laget reiste fra pre-camp i Trondheim til EM-byen Eindhoven svarte de på noen spørsmål om seg selv og her er Gard sine svar:


Fortell litt om de siste ukene før EM, hvordan har forberedelsene vært etc..


– Kom hjem fra Australia og Sydney 15 februar. Hadde fem dager i Bergen med helt rolig trening slik at jeg akklimatiserte meg fortest mulig. Dro deretter på treningsleir med klubben til Trondheim. Var der syv dager og fikk trent veldig bra. Hadde så ti dager hjemme før jeg dro på leir med landslaget til Trondheim igjen. Har fått trent veldig bra her oppe denne gangen også og ting ser veldig bra ut. Har vært lite syk. Litt forkjølet første uken etter Australia, men det var litt som forventet ettersom jeg ble det da jeg kom hjem i desember før EM kortbane også.

Hva husker du best fra EM i Budapest sist, uansett om du var med eller ikke?
– Jeg valgte å ikke dra til Budapest fordi jeg var såpass utladet. Jeg ville heller satse på EM kortbane i Helsinki og VM langbane i Melbourne. Det jeg så på tv var veldig kjekt. Husker selvsagt godt Alex sine løp og at det regnet noe sykt den dagen det var semifinale på 100 bryst. Stevnet ble avlyst like etter Alex hadde svømt.


Om man som tv-titter bare får se en finaleøkt under EM, hvilken bør man velge og hvorfor?
– Man bør absolutt velge tirsdag, onsdag og torsdag! Alex og jeg skal begge svømme våre viktigste løp disse dagene. Alex: 100 bryst på tirsdag (forsøk og semi) og finale (forhåpentligvis!) på onsdag. Jeg skal ha 400 fri tirsdag og 200 im på onsdag (forsøk og semi på onsdag, og forhåpentligvis finale på torsdag!)…

Dessuten skal 4×100 im laget svømme på mandag (siste dagen av EM) hvor man da får sett alle oss fore gutter i vannet!


Hvor mange år har du trent/svømt i klubb (organisert trening)?
– Har svømt i Bergen Svømme Club hele livet. Begynte da jeg var 6 år og nå er jeg snart 24. Så det er 18 år blitt…! 


Anbefal en bok og si litt om hvorfor.
– Leser ikke så mye bøker akkurat nå. Er mer opptatt av tv-serier for øyeblikket. Men har lest endel da. Liker litt blanding mellom eventyr og virkelighet. For slikt egner serien “a song of ice and fire” seg bra. De er skrevet av George R.R. Martin. 


Hva synes du er den beste musikken å lade opp med før et løp?
– Det blir nok uten tvil hard rock. Har alltid vært en fan av den mer aggressive siden av musikk. Spesielt fordi man får en ekstra glød under løpene!

Ellers da?
– OL er det eneste jeg tenker på. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å komme med der. Og hittil har jeg gjort alt jeg kunne ha gjort. Så vi får se om det har vært godt nok…


 


 


 


 


 


 


 

Her følger en liten presentasjon av EM-svømmer Gard Kvale

X