go up

Løvberg er meget glad for at Olympiatoppen valgte å følge den innstillingen og tok ut Gard som fjerdemann i den norske troppen. Gard selv ble selvsagt også svært glad da han fikk nyheten og han er allerede på plass i Oslo og på Frognerbadet for å jage en ytterligere resultatutvikling frem mot OL. 


 Gard Kvale ble i dag fjerde norske svømmer som er tatt ut til OL i Beijing
Sånt blir man glad av (Foto: Bo Norseng)


I 2000 hadde vi ingen norske svømmere med til OL i Sydney og i 2004 var Alexander Dale Oen alene som norsk svømmer under OL i Athen. I 2008 har vi altså fire svømmere med til OL i Beijing og det viser en flott utvikling i norsk toppsvømming.

Det norske laget ligger nå i Norge frem til avreise Fukuoka, Japan fredag 25.juli, der de skal ligge på samling med det svenske OL-laget den siste tiden frem mot Beijing.  

Det norske laget som reiser til Fukuoka er:
Alexander Dale Oen (Vestkantsvømmerne)
Gard Kvale (Bergens Svømme Club)
Ingvild Snildal (Asker Svømmeklubb)
Sara Nordenstam (Lambertseter Svømmeklubb)
Petter Løvberg (Landslagsjef)
Stig Leganger-Hansen (Trener)
Christer Kjølholdt (Fysioterapeut)


 


 


 


 


 


 

Gard Kvale ble i dag den fjerde norske svømmeren som er kvalifisert for OL i Beijing. Gard har hatt en fantastisk utvikling den sise tiden og har nå to sterke øvelser i 200 medley og 200 fri. På 200 medley senket han den norske rekorden kraftig under NM på Hamar sist helg med tiden 2.02,26, en tid som ville gitt en sterk 13.plass i siste VM som gikk i Melbourne 2007. Den norske rekorden han satt på 200 fri, 1.49,40, ville gitt en nesten like sterk 16.plass i samme VM. Det er netopp disse sterke plasseringene og den fantastiske utviklingen Gard har vist denne våren og sommeren som gjorde at landslagsjef Petter Løvberg innstilte han til OL-uttak.

X