go up


Gard Kvale i flott form under NM slettet 24 år gammel rekordAsker Svømmeklubbs jentelag på 4×200 fri tok også en gammel rekord da de svømte på 8.20,57 og var 3,5 sekunder bedre enn det Hansasvømmerne var da den forrige rekorden ble satt tilbake i 1991. På laget svømte Ingvild Snildal, Sofie Gjemmestad, Nora Kathrine Guthe og Siri Eva Kristiansen.

Utover dette handlet veldig mye om Ingvild Snildal når det gjaldt norske rekorder denne helgen. Individuelt satt Askerjenta intet mindre enn fem nye norske rekorder under NM i Stavanger og ble med det stevnets store svømmer på jentesiden. Det ble to rekorder på 100 rygg, to på 200 butterfly og en på 200fri. Vi gratulerer!


Ingvild Snildal viste styrke med fem norske rekorder under NM

Også Katharina Stiberg har for vane å sette norske rekorder under NM og i helgen ble det rekord på 50 rygg med 28,33.

Oversikt over alle rekordene finner du her – Se også rekordhistorikk under Rekorder på Medley

Det ble også satt tre nye juniorrekorder i helgen. Den ene av disse var nevnte 1500 fri på Elin Slaatmo, de to øvrige var Øystein Hetland som svømte inn til ny rekord på 50 butterfly med 24,98 og Karloine B. Sanderud som gjorde 2.12,56 på 200 butterfly.

Beste klubb
Vestkantsvømmerne ble beste klubb under mesterskapet med 198 poeng, 40 poeng foran Bærumsvømmerne og ytterligere 19 poeng foran Lambertseter Svømmeklubb.
Hele listen finner du her

Bestemannspremiene gikk denne gang til Alexander Dale Oen, Vestkantsvømmerne, for hans 100 bryst på 58,58 (993 poeng) og til Katharina Stiberg, Bjerkvik Svømmeklubb, for hennes 100 medley på 1.01,87 (911 poeng)

Tidenes beste kortbane NM?
Vi skal vel ikke uten videre påstå at det var tidenes beste NM vi var vitne til i helga men når Per Irgens i et av de kommende Norsk Svømming foretar sin analyse av årests kortbane NM vil han vel i alle fall finne at nivået for å komme til finale på de fleste øvelser vel aldri har vært høyere.
Det gror med andre ord godt bak våre aller beste og med klubber som IL Varg, som holder godt liv i godt voksne seniorer, er det en herlig blanding av rutine og ferske talenter i de aller fleste av finalene.

Stor takk til arrangøren
Nok en gang gjør de frivillige en kjempejobb for at et norsk mesterskap i svømming skal bli et vellykket arrangement for svømmere, trenere, dommere og publikum. Team Stavanger mottok også en diplom fra Svømmeutvalgets Trygve Ravn som takk for flott arbeid med årets NM.
En takk rettes også til speaker Frank Pedersen som med sitt engasjement og sin kunnskap gjør en hver finale til noe ekstra for både svømmere og publikum.

Neste års NM går 26-29.mars i Kristiansund med IL Norodd som arrangør.  

Alle resultater og sammenlagtlister fra årets NM finner du her


 


 


  


 


 


 

 


 


 

Under helgens senior NM kortbane i Stavanger var det endelig svømmere som fikk has på noen av våre mest mosegrodde norske rekorder. De tre eldste rekordene som ble strøket nå i helgen var tilsammen nesten 66 år gamle. Gard Kvale startet det hele med å slå en rekord som var eldre enn han selv da han under fredagens finaler gjorde 3.48,39 på 400 fri og dermed slettet Arne Borgstrøms rekord fra mars 1984.
Ingvild Snildal fulgte opp med å ta Irene Dalbys 18 år gamle rekord på 200 fri. Den nye rekorden lyder på 2.00,34 og er et tidels sekund bedre enn Dalbys rekord fra 1990. Den siste gamle rekorden som røk var også en gammel Dalby-rekord. På siste dag av NM lyktes det endelig Elin Slaatmo å settte norsk rekord på 1500 fri. Hunvar nære på allerede under junior NM i høst men på søndag ble det altså ny rekord med tiden 16.45,99, nesten fem skunder bedre enn rekorden fra 1986.

X