go up


Moniek Nijhuis fra Nederland vant øvelsen på ny mesterskapsrekord med tiden 29,68. De øvrige medaljene gikk til henholdsvis Jane Trepp (EST) med 29,82 og Janne Schaeffer (GER) 29,92.


 


En annen norsk jente som fikk det til å stemme i kveld var Ingvild Snildal som virkelig har svømt på seg selvtillit det siste året. Hennes påmeldingstid inn til EM på 100 fri var hennes norske rekord på 54,19. Den tiden forbedret hun kraftig i formiddagens forsøk da hun tok seg videre til semifinalen med 53,50. Men Ingvild liker seg tydeligvis ved de store anledninger og i nevnte semifinale forbedret hun sin egen rekord med et nytt drøyt halvsekund til råsterke 52,92 og suste dermed også inn i finalen på øvelsen hun egentlig bare bruker for å komme i gang med mesterskapet. Imponerende! Nå skal vi skynde oss å legge til at hun ikke kommer til å svømme den finalen fordi den kolliderer med semifinalen og finalen på 50 butterfly i morgen. Øvelsen der Ingvild tok sin VM-bronse i sommer og som hun helt sikkert har store planer med.


 


Tredjemann av de norske i dagens finalesekvens var Aleksander Hetland som var i semifinale på 100 bryst. Etter en finfin pers på 58,30 i formiddag og en glimrende 50 bryst på stafetten (25,81) så var det nok flere som kikket innom rekordoversikten på medley for å se om USA-studenten hadde sjanse på norsk rekord i semifinalen. Og det hadde han så absolutt, og ambisjonene var så absolutt tilstede. Med 26,88 i åpning første 50m, var han tredje raskest av samtlige 20 i de to semifinaleheatene. Dessverre kostet den åpningen i meste laget og Alex måtte nøye seg med en godkjent ny tid under 59 sekunder (58,54) og 19. plass.
Han viser likevel at han har mye fart inne og det blir utrolig spennende å se han på favorittdistansen 50 bryst på lørdag.


 


EM fortsetter med forsøk i morgen tidlig kl. 08.45 – og da skal blant annet Ingvild Snildal ut på 50 fly og Katharina Stiberg ut på 100 medley. All mulig grunn til å glede seg med andre ord!


 


Se våre EM-sider i høyremenyen for mer informasjon og linker til resultater.


 


  


 


 

Katharina Stiberg svømte i kveld inn til en meget solid og flott femteplass på 50 bryst under EM kortbane i Istanbul. Tiden 30,18 er i tillegg ny norsk rekord med 13 hundredeler. Etter å ha vært nære ved å bli slått ut i semifinalen med en tid så å si lik som den i forsøket, fikk Bjerkvikjenta det virkelig til å stemme i finalen. Dette er den beste plasseringen i et internasjonalt mesterskap for Katharina, som for alvor tok steget inn i verdenseliten under World Cup i november.

X