go up

EM kortbane 2004
Først og fremst ser det veldig bra ut for våre beste seniorer frem mot EM-kortbane i Wien 9-12. desember i år. Flere av de allerede uttatte viste god utvikling og bra svømming på flere øvelser. Sportssjef Petter Løvberg har også tatt ut fem nye navn til troppen.
Maj Hillesund fra Mandal var under kravet to ganger på 50 butterfly. Raskest var hun i superfinalen med 27,47.

Både Henriette Brekke og Lise Fadnes fra Vestkantsvømmerne måtte under 25,80 på 50 fri for å være sikre på EM-billett. Lise var veldig nærme to ganger da hun gjorde 25,83 og 25,84 i henholdsvis forsøk og superfinale. Henriette gjorde 25,95 i sitt beste forsøk.
Men svømmingen til de to sprinterne var så sterk at Petter Løvberg har valgt å ta ut Henriette på ungdomskvoten (ref. tidligere info om uttak) og Lise til å forsterke Norges stafettlag i EM.
På samme grunnlag er også Vargs Petter Sjødal og Iwonka Vik fra Bergensvømmerne tatt ut på EM-laget som nå teller 12 svømmere.

Iwonka overbeviste på begge de korte ryggdistansene der hun satt norsk rekord på med henholdsvis 29,58 på 50 rygg og 1.02,88 på 100 rygg.
Fra før er følgende utøvere tatt ut til EM: Alexander Dale Oen, Aleksander Hetland, Gard Kvale, Kim Henriksen, Robin Dale Oen, Anne-Mari Gulbrandsen og Elisabeth Jarland.
EM-laget samles på Hamar under junior NM for en siste treningssamling som avsluttes i Oslo 1-3. desember.

Ut av EM-laget går Jonas Noreng Ravn på grunn av sykdom. Jonas satser på å komme i form igjen til World Cup i januar.

EM Junior 2005
EM junior er fortsatt et stykke unna men allerede nå har fem svømmere vært under vurderingskravet til mesterskapet som går i juli neste år. Tidligere har Ina Marleen Holm (90) fra Team Stavanger, Cecilie W. Johannessen (90) fra Karmøy og Petter Fagelund (88) fra NTG/Nedre Eiker svømt under kravet.

Under helgens Nordsjøstevne svømte først Trine Midtun (90) fra Arna under kravet på 100 bryst med flotte 1.13,80 (712 poeng) og med det svømte hun seg også inn på Juniorlandslagets juniorgruppe. Dagen etter viste Lambertseters Charlotte Thorsen seg frem på den dobbelte distansen der hun noterte sterke 2.34,86 (757 poeng).
Vi gratulerer begge jentene og gleder oss over at junior EM neste år kan gå med mange norske utøvere på plass. I sommer hadde Norge kun en utøver kvalifisert, nemlig Henriette Brekke som altså nå er klar for sitt første senior EM.

Nye landslagssvømmere
Helgen i Stavanger ga oss også noen nye landslagssvømmere. Følgende er nye i diverse landslagsgrupper fra og med 15.11.2004:

Juniorlandslagets juniorgruppe:
Alvhilde Morken (90), Stavanger Svømme Club. Kvalifisert med 4.31,34 (707 poeng) på 400 fri.
Christian Aaserud (88), Drammen Svømmeklubb. Kvalifisert med 4.08,33 (687 poeng) på 400 fri.
Trine Midtun (90), Arna Svømmeklubb. Kvalifisert med 1.13,80 (712 poeng) på 100 bryst.
Klikk her for å se hele Juniorlandslaget

Seniorlandslagets rekruttgruppe:
Ann-Helen Pridesis (87), Bergensvømmerne. Kvalifisert med 2.20,38 (781 poeng) på 200 medley.
Sander Smørdal (85), Bergensvømmerne. Kvalifisert med 50,90 (787 poeng) på 100 fri.
Klikk her for å se hele Seniorlandslaget

Vi gratulerer alle sammen og registrerer med glede at det jobbes meget godt i klubbene rundt om.

Vi minner om at eventuelle kvalifiseringer til Juniorlandslagets utviklingsgruppe skal meldes inn på eget skjema til NSF.

Spennende høst
Det står nå tre spennende mesterskap for tur. Først skal alle juniorene samles på Hamar for junior NM 27-30. desember. Her håper vi å se enda flere utøvere ta både junior EM krav og landslagskrav. Muligens ryker også noen norske rekorder?

Junior NM på Hamar er også uttaksstevne for Junior Nordisk Mesterskap som går i København helgen etter (4-5. desember). Vi håper å kunne stille en konkurransedyktig tropp til møtet med de beste svenske, danske og finske svømmerne i alderen G:87/88 og J: 89/90.

Helgen etter det igjen er det klart for sesongens høydepunkt for våre seniorer. EM kortbane i Wien går 9-12. desember og vi har mange sterke kort på hånda denne gangen.
Vi husker jo alle Aleksander Hetlands fjerdeplass fra VM i USA for bare en drøy måned siden. Og hva kan OL-svømmer Alexander Dale Oen gjøre på sine favorittdistanser? Vi vet jo at han er en gutt som liker de store anledninger. Se heller ikke bort i fra noen gode plasseringer og tider fra stafettlagene våre.

All informasjon om disse tre mesterskapene finner du på www.svomming.no. 

Vi har i mange år blitt vant med at det svømmes fort i Stavanger svømmehall når det arrangeres Nordsjøstevne. Intet unntak i år og etter helgen har vi flere landslagssvømmere og flere under EM-krav enn hva vi hadde før helgen. Her følger en kort oppsummering.

X