go up

Mare Nostrum stevnene går hvert år i Monte Carlo, Barcelona og Canet og er blant de internasjonale stevnene med høyest status og mest prestisje ved siden av mesterskapene. I år benyttes også stevnene som kvalifisering til OL i Beijing.
Det er svært gledelig at det norske laget er med og viser seg frem, og faktisk har vi aldri før hatt så mange som fire i A-finaler.

Alexander Dale Oen deltok alene i Monte Carlo sist helg, hvor det ble en flott andreplass på 100 bryst. I Barcelona har han fått selskap av syv andre norske landslagsvømmere og under formiddagens forsøk var det Sara Nordenstam (Lambertster SvK) som stod for den beste prestasjonen. Hennes 200 bryst på 2.29,44 er kun et drøyt sekund bak hennes ferske norgesrekord fra Frognerbadet sist helg. Den holdt altså også til bestetid inn til finalen som går i kveld.
Sara er uten tvil aktuell for OL senere i år dersom hun fortsetter denne svømmingen de neste dagene.

En annen OL-aktuell jente er Asker Svømmeklubbs Ingvild Snildal som i dag svømte seg inn til finale på 100 butterfly med tiden 1.00,30. Ingvild har vært under minuttet to ganger tidligere og har nok helt sikkert håp om å gjøre det igjen i kveld. Hennes egen norske rekord er på 59,91fra EM i Eindhoven i mars.

Gard Kvale (BSC) viste fine takter på 200 medley i dag og er nummer fire etter forsøkene med tiden 2.04,06. Han følte selv han har mer å gå på, spesielt på crawlen, og er klar for å presse tiden godt ned i finalen.

Alexander Dale Oen var litt heldig med sin finaleplassering på 100 bryst i og med at han var kun ni hundredeler fra å måtte svømme B-finale. 1.02,96 er allikevel bedre enn det han hadde i forsøket i Monte Carlo for noen dager siden og da droppet han kraftig i finalen. Vi håper og tror Vestkantsvømmeren har litt mer krutt i armer og bein i ettermiddag.

Finalene begynner klokken halv fire.

Der skal også Aleksander Hetland (Bærumsvømmerne) og Henriette Brekke (Vestkantsvømmerne) ut i B-finaler på henholdsvis 100 bryst og 50 fri.
Alkesander hadde 1.03,95 i forsøket og ble der nummer 13. Henriette gjorde unna 50 fri på 26,44 og ble med det nummer 12.

Alle resultater finner du her


 


 

 


 


 


 


 

Flere av de norske svømmerne hevder seg godt i det prestisjetunge Mare Nostrum stevnet i Barcelona i dag. Sara Nordenstam leder 200 bryst etter forsøkene foran blant andre verdensrekordholder Leisel Jones fra Australia. Også Gard Kvale, Ingvild Snildal og Alexander Dale Oen er  videre blant de åtte beste i det sterke selskapet. I tilegg er to svømmere klare for B-finaler.

X