go up

Seniorrekordene ble satt av Ingvild Snildal på 100 butterfly der hun igjen smadret egen gammel rekord da hun slo inn på sterke 58,67, hele 37 hundredeler bedre enn rekorden hun satt på Frognerbadet i mai. Vi skal ikke forsterke noen som helst forventninger før VM men sier bare at siste tid inn til finale i VM i Melbourne i 2007 var 58,82. Nå har riktignok mye skjedd i internasjonal svømming siden den gang men dagens norske rekord er uten tvil en tid helt oppe i europatoppen.

Katharina Stiberg er en annen VM-svømmer som har vist sterke tider under NM. Lørdag ble det norsk rekord på 100 bryst og i dag svømte hun inn til flotte 31,46, som er over 13.beste tid i Europa i år og halvsekundet raskere enn hennes gamle rekord fra april i år.

Dagens tredje seniorrekord kom fra gutta på Bærumsvømmernes lag på 4×100 fri. Syv år gammel hadde Bergensvømmernes rekord på 3.30,88 rukket å bli og nesten like lenge har Bærumsvømmerne jaktet på den og de andre stafettrekordene. I dag kom den første seniorrekorden på stafett da Øystein Hetland (51,56), Christer Koch Kvam (52,33), Lars Andre Tolås (52,26) og Stian W. Erichsen (52,61) svømte inn til 3.28,76. Ventetiden er endelig over for Bæringene.


 


Tidligere på dagen satt også Bærumsvømmerne juniorrekord på samme øvelse med 3.33,80. På det laget svømte Christer Koch Kvam, Thor Hafnor, Vegard Nyenget Løvberg og Stian Werner Erichsen.

Lambertseter Svømmeklubbs jenter har dominert alle stafetter i NM og på dagens 4×200 fri for junior ble det norsk juniorrekord på 8.36,89. På laget svømte Emilie Hellerud, Pia Cornelia Braarud, Elisabeth Svensson og Ingrid N. Knutzen.


 


Utover dette kan vi også fortelle at Alexander Dale Oen viste seg fra sin beste side på favorittdistansen igjen. Med 1.00,45 var det en meget glad og lettet Alexander som kunne konstatere at også han er i god rute frem mot VM. Tiden er nemlig et sekund raskere enn hva han har gjort hele sesongen.


 


Sara Nordenstam har også vist god form under NM og ser bedre og bedre ut frem mot avreise til Roma. Foreløpig er det kanskje hennes 4.46,12 på 400 medley som best har vist at hun er i bra slag. Men i morgen skal Lambertseterjenta svømme 200 bryst og da har nok Sara lyst til å virkelig vise styrke.


 


Også Gard Kvale, Henriette Brekke og Cecilie W. Johannessen har svømt fort under NM og dermed er det nok en optimistisk og offensiv gjeng som reiser til det 13. verdensmesterskapet i svømming om en drøy uke.


 


Klikk på NM-logoen i høyremenyen for å finne samtlige resultater fra NM langbane.


 


 


 


 


 


 


 

På tredje dag av NM i Oslo ble det satt fem nye norske rekorder. Og kansje like gledelig var det at våre VM-svømmere viste meget solide takter. Snaue to uker før VM starter i Roma har samtlige VM-svømmere svømt meget godt i Tøyenbadet og gitt seg selv god selvtillit og landslagsjefen en god følelse forann årets høydepunkt.

X