go up

Anne-Mari Gulbrandsen fra IL Varg er nummer ni etter forsøkene på 50 bryst med tiden 33,36. Tiden er et drøyt halvsekund fra personlig rekord satt på Hamar i fjor. Så kanskje kan vi håpe på enda litt raksere svømming i ettermiddag?


Dette er Anne-Mari sin andre semifinale under dette EM og selv om man alltid kan si at tidene kunne vært noe bedre, så er det allikevel positivt at man er med og kjemper blant de beste.


 


Svenske Maria Östling, som i går tok bronse på 100 bryst, leder etter forsøkene med 32,46. På andre plass finner vi enda en nordisk svømmer i Majken Thorup fra Danmark som hadde 32,51 i sitt heat. Også finske Eeva Saarinen (33,44) på 13.plass og Josefin Wede fra Sverige (33,54) på 16.plass er videre til semifinalene i kveld.


 


Elisabeth Jarland (Bergensvømmerne) var også med på 50 bryst men kom ikke videre med sine 34,27. For å gå videre måtte hun ha slått nevnte Josefin Wedes 33,54.


 


På 50 bryst for gutta var Alexander Dale Oen (Vestkantsvømmerne) best av våre med en 8.plass på ny personlig rekord 28,71. Alexander svømte også semifinale på 100 bryst etter sin norske rekord i forsøket og var da bare et tiendel fra finaleplass. Skal det lykkes gutten med sølv fra junior EM i fjor å gå videre i kveld? Vi krysser fingrene.


 


Morten Nystrøm (Øvre Eiker) svømte noe over pers med 28,75 men kom seg videre til semifinale med 10.plass allikevel. Klarer Morten og presse tiden sin ned mot pers (28,32) i kveld er det vel lov og håpe på en plass i finalen også for han. Vi håper på det beste.


 


Best etter forsøkene var vinneren på 100 bryst, Oleg Lisogor fra Ukraina med 28,23. Sisteplass til semifnalen gikk på 29,14.


Foruten de to norske gutta er begge svenskene (Nystrand og Gustavson) og finske Pihlava videre til semifinale.


 


På 200 fri for herrer hadde vi både Jonas Noreng Ravn (SK Speed) og Gard Kvale (BSC) i vannet i samme heat. Begge gutta åpnet godt første 100 og så ut til å gå under personlig rekorder. Dessverre ble det litt for tungt mot slutten, spesielt for Jonas som slo inn på 1.55,06, et sekund over pers. Gard vant heatet med 1.52,79 hvilket heller ikke ble pers, men allikevel et betraktelig bedre løp enn 400 meteren tidligere i mesterskapet.


 


Jonas var syk rett før EM og stod også over 400m fri første dagen som en konsekvens av dette. Muligens var han noe preget av dette i dag. EM er nå over for Jonas individuelt sett.


Gard skal i vannet på både 400m medley og 1500m fri senere mesterskapet og kanskje så vi et tegn på at formen er på vei i dag.


 


Best etter forsøket på 200m fri var europarekordholderen Pieter Van Den Hoogenband fra Nederland med 1.48,79. Kun danske Jacob Carstensen er videre av de nordiske svømmerne med 6.plass på 1.25,02. For å gå videre til semifinale måtte de norske gutta ha svømt under 1.52,22.


 


Semfinalene starter klokken 17:30 i ettermiddag og det er 50 bryst for gutta som er første øvelse ut. Anne-Mari svømmer sin semifinale klokken 18:32. Eurosport sender direkte.


 


Se våre EM-sider for nyttige linker.


  


   


 


 


 


 


 


 


 

Dagens formiddagsøkt ga det norske laget i Madrid en liten opptur. Samtidig med at sola endelig tittet frem svømte tre av våre seg videre til semifinale. Og med full klaff kan vi kanskje håpe på en finale?

X