go up
Landslagstrener Morten Eklund hadde i tillegg til landslagssvømmerne i år med seg  flere av
våre unge lovende svømmere til Årets Danish Open, 6 av disse var med på sitt første Danish Open.  Det var mye god svømming i løpet  av helga og alle de unge lovende utøverne svømte god, mange med tider godt under personlige rekorder. 

 

En av de som imponerte var Ingvild Bye fra Kolbotn. Hun er med i NSF sitt Talentutviklingsprosjekt og satte 2 norske rekorder og 4 personlige rekorder i helga. I april blir Ingvild med til  Berlin der det er internasjonal klassifisering og German Open.

 

Våre landslagssvømmere er inne i en tung treningsperiode, likevel imponerte Sarah Louise Rung med verdensrekord på 50 m bryst og 2 norske rekorder. Det ble også norsk rekord på Andreas Bjørnstad, Marte Heggertveit og Sara Josefine Hansen.  Resultatene totalt sett viser at det jobbes godt – våre landslagsutøvere er på et høyere nivå i nå enn på samme tid som i fjor.

 

Våre utøvere i Satsingsgruppen S 14 var også med til Danish Open. Her imponerte Adam Ismae Wenham med hele 5 norske rekorder.

Danish Open er et av de største stevner i Norden for funksjonshemmede – og i tillegg til at de beste nordiske utøverne er med, er det flere nasjoner som sender sine beste utøver hit. I år var 14 nasjoner representert, blant annet med en stor tropp fra Brasil.

 

Norge har deltatt på Danish Open helt fra de startet opp med stevnet i 2004.

Som nevnt hadde Norge en av de største troppene i år. Det er også gledelig at  så mange som 12 klubber var representert i den norske troppen – det jobbes altså godt i våre svømmeklubber.  Morten hadde også med 4  klubbtrenere, som fikk nyttig erfaring med tilbake til klubben.

Bilder fra Danish Open på Svømmeforbundets side på Facebook
 
Trener i Kolbotn Suvi Toiviainen sammen med 
debutantene Eirik Sætra Karlsen og Ingvild Bye 
 
 Imponerende svømmming av Adam Ismael Wenham 
og Sarah Louise Rung i helga 
16 utøvere har i helga vært med å sette sitt preg på Danish Open i Esbjerg. 8 kvalifiserte seg til finaler, det ble satt hele 13 norske rekorder og Sarah Louise Rung satte verdensrekord på 50 m bryst. Hun ble med det kårets til nest beste utøver totalt.

 

X