go up

Landslagstrener Morten Eklund har sendt oss rapport fra EMs siste dag (lørdag 24. oktober):


 


Forsøk lørdag
Den siste dagen var, for Norges del, den mest hektiske. Alle utøverne skulle i aksjon, enten individuelt eller på stafett. I tillegg skulle jentene svømme om en plass til kveldens 4×100 fri lag.

Først i vannet av våre var Linn Haugen (klasse S9) på 100 fri. Linn gjorde sakene sine bra, og svømte inn til tiden 1.15,95. Dette er 3/10 bak pers, og er det nest beste hun har gjort. I øvelsen etterpå (klasse S10) skulle Tonje Immerstein i vannet på samme distanse. Hun klokket inn til 1.17,51, pers med to sekunder, og som ”vanlig” satte hun norsk rekord for sin klasse. Tonje har med det satt norsk rekord i alle øvelsene hun har deltatt i.

Linn trakk det lengste strået i kampen om siste plass til kveldens stafettlag.


Finale lørdag
Første kvinne ut i kveldens finalesekvens var Ingvill Hilleren. Hun var kvalifisert til direkte finale på 100 rygg for klasse S7. I et heat – som ble vunnet av tyske Kirsten Bruhn på ny verdensrekord (1.23,63) – var det hard kamp om tredje plass og bronsemedalje. Med en flott avslutning knep Ingvill bronsen med 1 sekunds margin. Hun svømte ned sin egen pers med 2,6 sekund, og den nye norske rekorden lyder nå på 1.41,18. Dette var Ingvills første internasjonale medalje i karrieren.
Mariann Vestbøstad og Ingrid Djupskås (begge svømmer i SM8), skulle svømme finale på 200 IM. Mariann lå lenge godt an, men måtte til slutt gi tapt i kampen om medaljene. 3.12,74 er over fire sekund bak pers, og holdt til en 5. plass. Ingrid gjennomførte et bra løp, men 2/10 for sent ute til å sette ny personlig rekord. Tiden 3.43,51 gav henne 8. plass i finalen.

Siste post på programmet var jentenes 4×100 fri stafett. Her skulle jentene våre ut å måle krefter med de beste nasjonene i Europa. På laget svømte:
Cecilie 1.14,39
Mariann: 1.14,83
Linn: 1.14,60
Sarah: 1.23,96

Sluttiden ble 5.07,86 og er det raskeste et norsk stafettlag har svømt på øvelsen tidligere. Vinnertiden til England var på 4.33,45, sølvet gikk til Russland på 4.52,18 mens det tyske laget tok bronse på 4.56,78. Med målrettet jobbing og satsing fremover, kan det være aktuelt med et stafettlag som hevder seg i Europatoppen.Totalt sett et godt mesterskap for Norges del. Totalt ble det seks medaljer (3 sølv og 3 bronse), noe som var en mer enn målsettingen. Ekstra gledelig at av de fire medaljevinnerne, er det to debutanter!


 
Linn Haugen og Tonje Immerstein.


 


  


Bronsemedalje i EM smakte ekstra godt for Invill Hilleren fra Vestkantsvømmerne.


 


 


 


  • Hjemmesiden til mesterskapet

     


     


     

  • 18 år gamle Ingvill Hilleren fra Vestkantsvømmerne vant sin første internasjonale medalje når hun svømte inn til bronse på 100m rygg i klasse S7 under siste dag i EM for funksjonshemmede på Island. Totalt sett har det vært et godt mesterskap for Norges del; de norske utøverne vant seks medaljer; 3 sølv og 3 bronse. Ekstra gledelig er det at to av de fire medaljevinnerne var debutanter!

    X