go up

  Pressemeldingen fra BSF:


Den som kanskje skal svømme mest er verdensstjernen Katinka Hosszu (Ungarn). Verdenscupvinneren fra 2012 er kjent for sin store allsidighet og at hun svømmer tøffe øvelser. Hosszu er påmeldt ALLE 15 kvinneøvelser under BSF, og går for å ta en stor slump av premiepotten på ¼ mill kroner.


 


44 internasjonale svømmere som kommer til BSF 2013. Disse svømmerne fordeler seg på ti ulike land. (Sverige, Danmark, Færøyene, Polen, Ungarn, Sør-Afrika, Storbritannia, Portugal, Nederland og Estland.)


 


Det høye nivået eksemplifiseres best med stevnets høydepunkt: 100 meter bryst, herrer. Forsøket på øvelsen går fredag ettermiddag, og etter påmeldingslistene skal de norske utøverene få et svare streve om å kapre en plass blant de sju som får finalebillett.


 


På den er nemlig Markus Vindenes beste nordmann på åttendeplass, og med fem mann påmeldt med en tid under minuttet vil dette sannsynligvis være den idrettshendelsen arrangert i Norge dette året med høyest internasjonalt nivå.


 


Tre OL-medaljører i brystsvømming vil være i vannet samtidig på øvelsen, i tillegg til en OL-finalist og en EM-medaljør. Her bør både publikum og presse kjenne sin besøkelsestid.


 


Duellene mellom Hosszu og de andre kvinnelige verdensstjernene, og da i særdeleshet de danske verdensmestrene vil også bli høyst severdige, i tillegg til at BSF holder frem med sitt populære knockout-format på 50-meterfinalene.


 Stevnet starter med forsøk fredag kl. 15. Superfinaler arrangeres lørdag kl. 17 og søndag kl. 15.Kontaktpersoner:  • Gjert Dahl, leder styringsgruppen BSF. Tlf: 934 63 291
  • Rolf Godø, stevneleder BSF. Tlf: 900 23 045
  • Jan Allers, internasjonal kontakt, BSF, Tlf: 911 88 341


 


 


 

Fredag 19.-søndag 21. april arrangeres Bergen Swim Festival 2013 – Alexander Dale Oen Memorial. Hele 452 svømmere fordelt på 230 jenter og 222 gutter skal stupe i vannet totalt 2614 ganger under de tre dagene i Sentralbadet. Se stevnets hjemmeside, samt side med resultater og livetiming.

X