go up

ASCA arrangerer hvert år en trenerkonferanse, og i år ble denne lagt sammen med VM. Deltakerne fikk da forelesninger og workshops hele dagen, og billetter til finalene på kvelden.


 


Tromsø-gjengen Kay-Arild Paulsen, Allan Jørgensen og Tom Erik Olsen, samt NIH-studentene Tommy Pedersen (trener i OI) og Kristian Thorsvald (trener i LRK), og deres lærer Per-Ludvik Kjendlie, tok turen over Atlanteren for litt faglig påfyll.


 


De har i samarbeid laget en fyldig rapport fra trenerkonferansen, og i tillegg har de fått med seg en del eksempelprogrammer fra treneren til Larsen Jensen, samt fra Terry Laughlins Boomer-baserte Total Immersion-filosofi.


 


Allan sier til www.svomming.no: Her er rapporten vi lovte fra ASCA World Clinic! Vi hadde en fantastisk tur og kom tilbake med et lass med erfaringer, kunnskap og motivasjon! Det er absolutt å anbefale alle trenere i Norge som har mulighet til å delta på denne klinikken i fremtiden.


Med vennlig hilsen Allan Jørgensen


 


Klikk på linken, velg Åpne for å åpne i nettleseren, eller Lagre for å lagre til maskinen din.


Her finner dere rapporten fra deltakerne (Powerpoint)


 


Vi minner om at man ikke ukritisk bør kopiere andres programmer, da individualiseringsprinsippet er viktig i all treningsplanlegging.


Her er eksempelprogrammer (pdf):


Terry Laughlin 5-gear swimming


Terry Laughlin oktober-trening


Resten er programmer for Larsen Jensen


Program 1


Program 2


Program 3


Program 4


Program 5


Program 6


Program 7


Program 8


Program 9


Program 10


Program 11


Program 12


Program 13


 


Neste år arrangeres ASCA World Clinic i Fort Lauderdale 5.-11. september. Sjekk ASCA-sidene for mer informasjon.

I forbindelse med VM kortbane 2004, hvor Aleksander Hetland tok en historisk 4.plass på 100 medley, var det også 6 norske trenere tilstede på trenerkonferansen.

X