go up


 


Mitt langsiktige mål
Mitt langsiktige mål er å kunne utvikle meg som person, både mentalt og psykisk. Vil kunne takle vanskelige situasjoner (press og lignende). + Å ha det gøy med det jeg driver med.


Mitt mål for svømmesesongen 2002-2003
Mitt mål er deltagelse i EM kortbane i Tyskland og VM langbane i Barcelona.
Jeg vil også komme nærmere OL kravet på 100 bryst langbane.
Pluss å nærme meg ett minutt blank på 100 bryst i kortbane.
 


Meritter
Kongepokalen fra NM langbane på Hamar i 2001 står høyt.
Semifinale i VM kortbane og EM kortbane.
16 individuelle senior NM gull.Spesialøvelser
100 bryst! Øvelsen krever råhet, sterk psyke og veldig bra treningsgrunnlag for å kunne svømme fort på langbane.Mine kommentarer fra treningsleir i England
12/05/03:
Mitt opphold går mot slutten. Har hatt det halt enormt. Sinnsykt bra. Ble en enorm motivasjon og få trene med James Gibson. Han er en kjempe fyr. Har blitt skikkelig kompis, kommer helt sikkert til å ha masse kontakt med han fremmover.
Dersom jeg får anledning tar det ikke mange ukene før jeg sitter på flyet tilbake hit. Har aldri trent så godt. Opplevd en enorm hevning av meg selv. Alt jeg har gjort har vart brystsvømming.
Mine mål er forandret. Jeg vil bli god. Den 19 og 20 juni svømmer jeg sammen med Loughborough-svømmerne i Glasgow. Jeg gleder meg. Håper det går F – O – R – T.
Takk til trener teamet der borte for å ha brukt så mye tid på meg. Og takk til meg selv for at jeg har trent så hardt og fort.29/04/03:
Halla..
Ja treningen går veldig bra her borte.. Trener bra og mye.. Litt annerledes enn hjemme… Litt mer fart oftere i treningen og mindre balast trening.. James Gibson som jeg trener sammen med er en kjempe fyr.. blitt skikkelig kompis.. Resten av gruppa er et knippe av internasjonale svømmere.. en jente som gjør 2.12 på 200 rygg i lang, en gutt som gjør 49.5 på 100 cr i lang, en jente som gjør 200 cr på 1.58 i lang… så det nok å bryne seg på…
Tror de tre ukene her blir skikklig bra.. ligger vel på ca 50km i uka pluss 3styrke og 3 dry land… engelsken flyter bra… går som varm kniv i smør eller nå hva det heter.
Å ligge og pace med en som gjør 1.00.3 og 27.5 langbane gir meg selvtillit.. da han må ta i for å komme LITT foran meg.
See y soon!Kommentarer etter NM kortbane


Ja ja.. da var NM over. Ble ikke det jeg forventet i det hele tatt. Hvorfor? Ja det lurer jeg på også.
Sånn i ettertid ser jeg at ting i forkant høyst sannsynlig burde vært gjort litt annerledes. All min erfaring og historie tilsier at jeg svømmer fortere når jeg har trent anaerob trening (start opp og pace) i en lengre periode. Når jeg ser tilbake, ser jeg at denne perioden har vært alt for kort. Jeg har trent mindre i “konkurranse hastighet” enn jeg burde. Ser vi når jeg har prestert mine beste tider er det bestandig når jeg har trent lengre perioder med anaerob trening (jmf EM og VM resultater) Detter er selvfølgelig en tabbe som aldri burde vært gjort av meg.
Men den er blitt gjort, og jeg må bare passe på å ikke gjøre den igjen.
Hva skjer nå da? Nå som jeg ikke har VM krav?
Det som er klart at jeg satser alt på å svømme fort i Mare Nostrum (stevne i Canet 18. juni). For meg nå så stopper sesongen der. Det er der jeg må vise hvor god jeg er. Sesongoppkjøringen blir lagt opp til det. Det som kommer etterpå (Stevner i juli/august) tenker jeg ikke på i det hele tatt. Pr dags dato eksiterer ikke det svømmestevner etter 18. juni for meg.
Jeg gleder meg og jeg er allerede i gang med denne makrosyklusen.. jeg har ingen laurbær å hvile på…..
Vi gjør opp status 18. juni.
Jeg avslutter med slagordet til Øvre Eiker Svømmeklubb “push the limit” ifølge treneren er neste års slagord allerede utarbeidet “no limit”
Morten
 


Mine kommentarer før NM-kortbane
Har vært i Spania og fått trent det jeg skulle, vært frisk og hatt det fint. Nå gjelder NM.. for alle penga.. bokstavelig !!!!!!!!!!!!!!
Jeg dra til NM for å prestere. prestere bedre enn noen gang. Jeg er ikke kvalifisert til VM i sommer. Det skal jeg gjøre i Bergen. Under 28.10 på 50 bryst og under 1.00.40 på 100bryst.
Jeg trenger allikevel de siste 10 dagene til å forbrede meg optimalt. Spesielt innstille kroppen på at den MÅ svømme fort, samtidig “bøffe” det anaerobe med noen “trøkker”….
Er sikker på at jeg setter sterke farger på dette NM…..
Lykke til alle andre. Måtte den beste vinne!!!!!!!!!!
 


Mine kommentarer før og under EM-kortbane
13.12.02: Dagen etter norsk rekord på 100 bryst. Er veldig fornøyd! Takk til alle som har hjulpet meg frem til ny norsk rekord. Tore, Løvberg, svømmerne, familien osv osv. Uten dere hadde jeg ikke vært her nå.
Gir alt på 50!!
10.12.02: Har fått trent bra i det siste.. holdt meg frisk i hele høst. Nå gjenstår det å se om jeg tør å klinke til. Formen er der det er lysten og råheten som skal på plass di siste dagen.
Når det gjelder mine mål er jeg mest opptatt av at jeg svømmer fortere enn tidligere, så får eventuelle plasseringer komme som bonus.
Jeg gir alt!


 


Mine kommentarer fra Grand Prix i Gøteborg
Før: Håper og svømme rundt Nordsjø tider. Tror det er mulig da treningsinngangen til Nordsjø var ganske lik inngangen til dette stevnet. Har veldig lyst til å vinne 100 bryst der borte. Slå svensker og finner er konge!!!!! Gleder meg.
Etter: Er godt fornøyd. 100bryst var den øvelsen jeg kom for å svømme. Og jeg svømte den bra. Selv om det ikke ble seier. Måtte bruker lang tid med meg selv før finalen. Det var mye tyngre å mobilisere nå enn forrige helg. Løpet i seg selv var bare ok teknisk. Det som var bra var aggresiviteten. Gir meg iallfall veldig selvtillit før EM. Gleder meg!
 


Kommentarer fra Nordsjøstevnet
Jeg er godt fornøyd. Tidene jeg gjorde er bra med tanke på at jeg ikke er helt toppet. Denne uka hadde jeg morgentreninger mandag, tirsdag og onsdag. Hadde også en god del pace slik at jeg ikke skulle lette altfor mye på formen, da EM i Tyskland om ca 4 uker er det store målet.
Det viktigste fremover nå blir å jobbe med tekniske detaljer (frekvens, hofta osv), samt harde anaerobe pass, slik at jeg får ut alt i EM. Kommer også til å jobbe mye med mental trening (gå igjennom løpet mitt) slik at jeg er topp forberedt til 100 bryst.
Treningen jeg har gjort i høst tilsier at jeg bør senke Nordsjø tidene betydelig. Da gjenstår det bare å se om jeg tør slippe meg løs, bli litt ”gal” og ha FRYKTELIG lyst til å svømme fort. 
Som en avsluttende kommentar sender jeg store gratulasjoner til alle som svømte fort i Nordsjø. Spesielt hyggelig var det at min ”gamle” treningskamerat Petter Sjødal svømte FORT!Kommentarer fra treningsleir på Gran Canaria
Grand Canaria var topp. Mat og trening var bra. Jeg trente bra og gjorde gode tider.

X