go up


 


Mitt langsiktige mål
Mitt langsiktige mål er først og fremst ha det gøy! OL i 2004 er en bonus som jeg gjerne vil ha med meg og jeg satser hardt mot dette. I 2004 er jeg bare 23 år, mulig jeg fortsatt er ung da, men jeg gidder ikke å tenke helt fram til 2008 enda.. Det blir for langt fram foreløpig.. Men så har vi jo VM langbane i Barcelona 2003, der bør jeg vel ha muligheter til å bli med.


 


Mitt mål for svømmesesongen 2002-2003
Nå i desember er det jo EM kortbane i Tyskland. Siden jeg både var med på EM kort i fjor (2001 Antwerpen) og EM langbane i år (2002 Berlin), så burde det vel være mulighet for å bli med på kortbane i år også! Gjorde det jo ganske bra i fjor med en 12. plass på 200 bryst.


 


Meritter
Gull 100 og 200 bryst i Nordisk junior mesterskap 1998. Deilig å være dobbelt nordisk mester..
4. plass EM junior i Moskva 1999. Her satt jeg norsk junior rekord på 200 bryst langbane med 2.18,8.
12. plass EM senior i Antwerpen 2001 med 2.12,5 på 200 bryst. Og semifinaleplass i EM langbane Berlin 2002 på samme øvelse.


 


Spesialøvelser
Mine spesialøvelser er 100 og 200 bryst. Satser mest på 200 bryst siden jeg har en god gli-teknikk og flink til å holde god fart over lenger tid. Har lite eksplosiv teknikk og er derfor tregere på de korte distansene. Da jeg var veldig liten svømte jeg nesten fortest på crawl og trodde da det var fri-svømmer jeg skulle bli. Men utviklingen stoppet og jeg fikk enorm framgang på bryst. Artigst å svømme det man perser på… Var jo en habil RYGGSVØMMER en gang i tiden også hvor jeg danket ut alle i min klasse på 200 rygg i ÅM for noen år til bake… Hint hint Andrè og Per… hehe, tror faktisk Per slo meg med noen tideler i Porsgrunn…;)   


 


Kommentarer om påskeleir 2003
Info fra MIL-SLUKERN Anders!
Påsken ble en fantastisk trenings-uke, ALDRI har jeg svømt SÅ mye, ALDRI har jeg vært mer på HØGGET, ALDRI har jeg hatt mer lyst til å svømme fort, ALDRI har det vært så moro å svømme, nå får vi satse på at jeg holder meg frisk lenge framover. Da skal jeg ikke se bort ifra at det kommer til å gå kjempefort fram mot sommeren!
(I feel the need, the need for SPEED…hehe!)
“The Chase is better than the Catch…” hehe igjen…
I påske-uken svømte jeg 101.000 meter (101 km), vi var en utrolig fin gjeng som hadde et felles mål: Vi skulle trene lengre og tøffere enn noen gang, det var en utrolig deilig følelse å “runde” 100-tusen meter på en uke (det bør legges til at det IKKE bare var rolig dasse-tempo på treningene, vi avsluttet hver trening med 1000-1500 meter hardkjør dvs. Intensitet  4 og Intensitet 5! Nå skal grunnlaget bare bygges videre på og forbedres enda mer når jeg på tirsdag reiser opp i Høyden i Spania, der skal det også trenes utrolig tøft! Når jeg kommer ned fra høyden skal jeg begynne å forberede meg til konkurranse og VM-kval i Barcelona +eksamenslesing..hehe
Vil takke hele Hamar-gjengen og Speed-gjengen for en flott Påskeleir!
PS: Det var ikke bare i bassenget det gikk unna i påsken…. Hadde det litt travelt på vei til fredagstreninga, kjørte forbi en svart Passat i et lyskryss på Hamar.. Det var ikke særlig populært… Til lovens mann og svømmevenn: Er enig i at det var en stygg/tullete forbikjøring… Det skal ikke gjenta seg… (er vanligvis en forsiktig sjåfør..)


 


Kommentarer etter NM kortbane i Bergen
Hmm… Hva skal man si? Hadde en fryktelig dårlig oppladning før NM… Som jeg har vært inne på tidligere har jeg hatt en del problemer med kneet mitt denne sesongen og måtte legge om en del på planer og opplegg etter leiren i Sør-Afrika i januar. Jeg måtte blant annet kutte helt ut brystsvømming på treningene. Dette gjorde meg både usikker og litt spent, brukte mye tid på å finne ut hva som var galt med kneet mitt i denne perioden. Da jeg kom hjem fra Torremolinos-leiren (februar/mars) i Spania var det 12 dager igjen til NM, kneet var mye bedre nå men hadde nesten ikke fått svømt noe bryst på treningene der nede. 12 dager igjen til NM og jeg var selvfølgelig keen på å få svømt litt pace og konkurransefart i bryst før NM, men neida…. Nå fikk jeg selvfølgelig et magevirus som satte meg kratig tilbake, gikk ned 5 kilo og satt for det meste på do denne uka før NM…(mat kom ut begge veier… hehe). Var frustrert og forbannet!!!
Under selve NM-uka følte jeg meg frisk og måtte bare gjøre det beste ut av situasjonen. kjørte ett pace-løp 4×50 før NM (2.21 eller noe…) ikke noe å skryte av.. Hadde bestemt meg for at jeg skulle drite i alt som hadde skjedd og bare gjøre mitt eget løp på 200, synes jeg greide det bra og er fornøyd med egen prestasjon. Tenkte ikke på plassering i det hele tatt, men var lettet og kjempeglad over at jeg vant -selv om tiden(ene) var så som så…
Nå skal ikke skadene og sykdommene være en eneste unnskyldning for at jeg ikke svømte fortere på NM, jeg fikk tross alt trent kjempebra i Sør-Afrika i januar før jeg ble skadet. Dette + at jeg trente bra etter EM (Riesa) gjorde at jeg likevel presterte en grei tid!
Ellers sliter jeg altfor ofte med sykdom…  hvis det er noen som har TIPS eller forslag til hva jeg kan gjøre for å holde meg frisk så tar jeg de imot med glede, send meg en mail eller noe….! (anderswold@hotmail.com)


 


Mine kommentarer om treningsleiren i Sør-Afrika
Vi dro ned til et godt og varmt klima den 2. januar. Jeg gikk inn med en innstilling om at dette skulle bli en topp leir, og det ble det!! Treningsmessig var det en av mine beste samlinger og humøret var stort sett på topp hele tiden. Fikk også med oss en del sosiale aktiviteter som blant annet safari (fikk anledning til å klappe løve-unger, det var stort..!) og eventyrlandet Sun City (et utrolig fint og opplevelsesrikt sted)!
Lå på rundt 6-7 km. på hver eneste treningsøkt, og de 2 første ukene svømte jeg utrolig mye bryst. Hadde blant annet en serie på 10×200 bryst @3.10 hvor jeg lå på 2.44-2.37 (langbane). Hadde fin flyt hele veien og følte meg bare sterkere og sterkere etter hvert. Svømte også mange andre lange harde bryst-serier under leiren. Fikk ette hvert litt problemer med det ene kneet mitt og måtte “kulen” litt på bryst-svømminga. Da svømte jeg i stedet crawle og medley med kick som bryst-bein. Har fått utrolig utvikling på det aerobe og grunnlaget begynner å bli BUNNSOLID. Gleder meg til å se hva det kan holde til når vi etter hvert begynner å nærme oss topping og mesterskapene.
Dagene var lagt opp som følger: 3 dager med 2 svømmeøkter og 1 styrke og 1 basis/alternativ trening (medisinball), så en dag med restitusjon hver 4. dag hvor vi bare hadde 1 svømme-økt. Ellers så hadde jeg det utrolig fint, stortrives med de som var med (Elisabeth, Morten, Gard, Christopher og Jarno fra Finland samt trener Pete og Bjørn Soleng)
Temperaturen lå fra 30-40 grader omtrent hver dag, VI HADDE DET SOM PLOMMEN I EGGET….


 


Kommentarer etter EM-kortbane
Plassering
8. plass er oppløftende, gir meg motivasjon videre. Vi kan hvis vi vil og det er ikke mye som skal til før vi kjemper helt i toppen. Jeg viser at jeg er en mesterskap-svømmer og at hodet er på plass når det skal og når det virkelig gjelder. (mange som sliter der).
Finale
Uff Uff Uff…… Skyldes flere faktorer jeg ikke vil gå inn på her, er mildt sagt forbanna! Føltes helt jævelig under hele løpet, helt tom, ingen power hverken i armer eller bein, mangel på energi. Hodet og spennings-nivået hadde jeg helt kontroll på!
Samlet
Har fått flere tilbakemeldinger fra både trenere og utøvere fra utlandet og innland om at de ser at jeg har et utrolig potensial og er spent på fortsettelsen. Svømmingen min teknisk sett er helt i toppen, dvs KUN svømmingen. – (sett bort ifra start/stup/undervannstak/vendinger – her må det skjerpes og terpes hver dag på hver trening). Utrolig skuffet over innsatsen i finalen men en 8. plass gledet!
Jeg er en av de som tror at prestasjons-kulturen for norske svømmere på internasjonale konkurranser er altfor svak og at dette derfor har mye å si for hva vi presterer. Det må bli flere som tør å ofre og bruke mer tid på svømming.


 


Kommentarer før EM kortbane
Nå er det meste gjort, føler formen er der den skal være. Har hatt endel problemer med tett nese/bihuler, men det ser ikke ut til at det setter meg noe fysisk tilbake! Gleder meg til EM nå og det skal bli gøy å reise sammen med en tropp større enn noen gang tidligere!
Hadde en utrolig fin samling med laget på TIS i Oslo, god mat og gode treningsforhold (til tider litt kaldt i vannet da…) Det var gøy å bli bedre kjent med Maj, hun er en topp utøver med bein i nesa og skikkelig konkurranse-instinkt! Supert at du er inne på laget Maj.
Treningene er korte men intense nå, vi skifter mellom rolige økter til intensive Anaerobe økter. Det viktigste nå er å få hvilt nok og få spist mye bra mat, jobben er gjort -bare å vente på at kroppen skal suge til seg energi og eksplodere i EM! På tirsdag drar vi, sees igjen til jul alle sammen…
Det kribler i magen nå………… I FEEL THE NEED….THE NEED FOR SPEED!!!!!!!!!!!!!
PS…………Vi savnet deg på samlingen Elisabeth! -) sees på tirsdag!


 


Mine kommentarer fra Grand Prix i Gøteborg
Uken etter nordsjø-helgen følte jeg meg ganske fin på alle øktene og kjørte ganske hardt på. Tirsdag og onsdag hadde jeg eksamen så da gikk jeg glipp av to morgenøkter. Jeg prøvde derfor å kjøre litt distanse på kveldsøktene slik at jeg opprettholdt litt mengde med tanke på en formtopp til EM. Jeg satset på at tiden min forrige helg på 200 bryst (2.12,6) skulle holde til en EM-plass. Eneste potensielle trussel var egentlig Ole Fjørtoft som jo var så uheldig å bli disket i forsøksheatet i Nordsjø. Gutten hadde virkelig potensial til å kjempe om en av de to plassene som stod til disposisjon. Nå gikk det altså ikke sånn, etter at jeg gjorde 2.15,0 og Ole 2.15,1 nå i helgen så var plassen sikker. Med tiden 2.15,0 endte jeg tilslutt på 2. plass i Grand Prix-stevnet, noe som var helt greit. Hadde forventninger om å gjøre ned mot 2.13 og følte at formen var god for en tid ned mot pers. På 50-meteren forstuet jeg langefingeren min på innslaget og den hovnet kraftig opp. Det satte meg ganske mye tilbake på 200, da jeg var nødt til å svømme med tape rundt fingrene…. (Fingeren er fortsatt vond men satser på at den er fin igjen i løpet av uka!)
Samtidig er jeg også kvalifisert til EM på 100 bryst da Hansen ikke greide å slå tiden min fra Nordsjø (1.01,8). 100-meteren ser jeg veldig fram til på EM, da har jeg mulighet til å forbedre tiden min ytterligere og kanskje nærme meg den norske rekorden!


Mine kommentarer om Nordsjøstevnet
FØR: Snakkes på Nordsjø folkens. Håper alle svømmer svin-fort!!! FRYYYYYYYYYYSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS……….


 


ETTER: Vel hjemme igjen etter en flott helg i Stavanger! Må først gratulere alle som satte norske rekorder og alle som satte nye flotte personlige rekorder. Norsk svømming har virkelig noe på gang nå, folkens. Ikke legg dere tilbake å slapp av etter dette… Det er nå det virkelig BEGYNNER!
Selv er jeg sånn passe fornøyd med Nordsjø. 100 meteren var jo OK med tanke på persen min og at jeg ikke er noen stor-sprinter… Men internasjonalt er jo 1.01 på 100 en tid som virkelig SUGER!!!! 200 meteren var bak personlig rekord men allikevel greit med tanke på at det var godt under EM-kravet og at jeg ikke fikk helt den klaffen jeg ønsket Da tenker jeg både på teknikk under løpet og på oppladningen før løpet. Dette justerer jeg fint inn fram til EM (hvis det blir EM-tur da…), Jeg liker å ha noe å gå på! Dessuten bruker jeg å være flink til å få alt småtteri på plass til de store mesterskapene og når det virkelig gjelder! 
Må si jeg er imponert over alle de gode tidene! Nå må alle bare fortsette å “trøkke på”.
Gratulerer til Petter Sjødal med alle rekorder! Grattis til deg også Hansen, god tid på 200. Litt dritt at du slo persen min men jeg kommer sterkere tilbake!
Hadde vært RÅTT hvis du og jeg hadde svømt side om side på samme lag i en finale i EM! La oss gjøre det og vise Norge hvor RÅTT det er med svømming!
FRYYYYYSSSS!


 


Kommentarer fra treningsleir på Gran Canaria
Hadde en utrolig bra leir på Gran Canaria. V4-testene og tidene var veldig tilfredstillende. Lå blant annet å svømte 200 metere bryst på langbane på 2.39 ned til 2.33 uten å bli sliten (nesten ikke sliten da….).
Samtidig som jeg hadde gode treninger og godt humør, som jo alltid er viktig, så ble det også tid til å sole skrotten sin litt på stranda. PLAYA DE INGLES var jo et populært reise-mål da vi hadde fripass på ettermiddagen! Der fikk vi både hvilt opp overskudd og sett nye fjes++;;).
Ellers så må jeg få lov til å benytte anledningen til å takke vår eneste jente med på turen, Elisabeth Jaris!!! Hun bidro både til godt humør og til at kveldene gikk fort. Morten og jeg var glade for at du var på rommet vårt hver kveld for å smøre oss…! Tusen takk Elisabeth, du satte en ekstra spiss på den ellers flotte leiren!
Snakkes på Nordsjø folkens. Håper alle svømmer svin-fort!!! FRYYYYYYYYYYSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS……….


 


 


 

X