go up

 


I juryens begrunnelse heter det:

«Gjennom prisvinnerens karriere har omverdenen sett at det går an å kombinere individuell toppidrett med å være hjertelig opptatt av konkurrentenes ve og vel, sine medmennesker og de nære ting i livet.

Prisvinneren møtte vansker og motgang uten å gi opp da han var skadet i fjor vinter. På forbilledlig vis kjempet han tålmodig for å overvinne skaden sin, med sikte på å kjempe om OL-gullet I London.

Slik ble det dessverre ikke. Vårt fremste medaljehåp foran OL i London gikk brått og uventet bort i Flagstaff 1. mai i fjor. En hel nasjon og en hel svømmeverden sørget over tapet av en stor idrettsmann, men like mye over et varmt, omsorgsfullt og forbilledlig menneske.» 
Evig forbilde – Alexander Dale Oen


 


 


 

Idrettsgallaens pris som årets forbilde ble tildelt Alexander Dale Oen post mortem. Han 

får prisen for sine imponerende resultater i en stor verdensidrett, samtidig som han har vist holdninger som raushet, empati og inkludering. Prisen ble delt ut av kulturminister Hadia Tajik og Aleksander Hetland. Det ble et veldig følelsesladet øyeblikk når Robin Dale Oen tok i mot prisen. Han takket hele Norge for at så mange setter så stor pris på det Alexander var og er – et fantastisk flott forbilde for oss alle. Se bilde og omtale på NRK sine sider fra Idrettsgallaen.

X