go up

 
Navn: Anne-Mari Gulbrandsen
Født: 02.01.1984
Klubb: Bærumsvømmerne

Vår beste kvinnelige svømmer de siste åtte årene begynner å bli en veteran i internasjonale mesterskap. Siden gjennombruddet i 2000 med tre bronsemedaljer i Junior EM og kortbane EM samme år, har hun deltatt på så godt som samtlige EM og VM og i 2006 var hun i finale i alle de tre mesterskapene det året. OL er det store målet denne sesongen og et godt EM i Eindhoven vil være veldig viktig for å få en billett til Beijing.

I EM i Eindhoven skal Anne-Mari svømme følgende øvelser (dag i parentes):


  • 100 bryst (onsdag 19.mars)
  • 200 bryst (fredag 21.mars)
  • 50 bryst (søndag 23.mars)

 


Før EM-laget reiste fra pre-camp i Trondheim til EM-byen Eindhoven svarte de på noen spørsmål om seg selv og her er Anne-Mari sine svar:


Fortell litt om de siste ukene før EM, hvordan har forberedelsene vært etc..


– Mine siste uker før EM har vært fyllt av frykt. Jeg har vært uhyre nervøs og teknikken har derfor ikke hvert helt der den skal. Men nå er vi på plass i Eindhoven og ting sitter endelig igjen. Føler meg bare bedre og bedre. Svømmer ikke før på onsdag så jeg har goood tid 😉

Hva husker du best fra EM i Budapest sist, uansett om du var med eller ikke?
– Budapest var rett å slett gøy, turte å gi f… og satse allt på 200bryst. Elsket det.. husker vel allikevel best regnet/eller havet som datt fra himmelen.. det var helt villt. vi vasset nesten til knærne på vei hjem.


Om man som tv-titter bare får se en finaleøkt under EM, hvilken bør man velge og hvorfor?
– Jeg synes helt klart dere bør velge laget til jentene…..ehhh, eller det skal vi jo ikke ha så da ville jeg sett 100bryst jenter. Selv om jeg vet de fleste er mere sugene på Oen sin 100 bryst. hehe..


Hvor mange år har du trent/svømt i klubb (organisert trening)?
– Jeg starta i Varg som 7åring. Første NM i Årdal i 97 så det var vel da jeg starta og trene litt mere serriøst. SByttet klibb til Bærumsvømmerne høsten 2005 om jeg ikke husker helt feil… Og nå er jeg 24år så det er bare å ta fram kalkulatoren..


Hva synes du er den beste musikken å lade opp med før et løp?
– Vindens sønn av Henning Mankel.. Det er ikke akkurat en lystig bok, men den er utrolig bra skrevet. Den handler om en liten “slave gutt” sitt liv i Afrika og Sverige…


 


 


 


 


 


 


 

Her følger en liten presentasjon av EM-svømmer Anne-Mari Gulbrandsen

X