go up

Camilla Laukeland som er ernæringsfysiolog for Olympiatoppen holdt foredrag på NSF sin Trener-/Lederkonferanse 2001. Hun kom med endel anbefalinger i forhold til de som vil lære mer om trening og kosthold.


 


 


En praktisk veiledning i kosthold for idrettstøvere.


Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet (SEF) – brosjyren «Prestér bedre – med riktig kost».
Når du er bevisst på dine matvaner og spiser riktig i forhold til trening og konkurranser, kan du i stor grad påvirke din prestasjonsevne. Dette gjelder for alle idrettsutøvere, uansett nivå. Mange idrettsutøvere synes det er vanskelig å sette sammen et riktig kosthold. Denne brosjyren vil forhåpentligvis gi deg svar på de vanligste spørsmålene i så måte: Hvilke matvarer skal jeg bruke? Hvordan skal jeg sette sammen gode og ernæringsmessig riktige måltider og dagsmenyer? Når, hva og hvor mye skal jeg spise i forhold til trening og konkurranse? Rådene i denne brosjyren er basert på anbefalinger i idrettsmedisinsk faglitteratur og egne erfaringer med kostveiledning av idrettsutøvere.Her kan du laste ned brosjyren: Prestér bedre – med riktig kost (pdf-fil)Du kan også bestille brosjyren fra SEF.


 


 


Australian Institute of Sport – det australske idrettsforbundet
Anbefalinger for bruk av kosttilskudd er basert på arbeid i Australia. Ved å gå inn på Australian Institute of Sport sine sider kan man finne mye informasjon på dette området. Dette gjelder primært for toppidrettsutøvere.Hovedside www.ais.org.au/nutrition
Svømming og kosthold www.ais.org.au/nutrition/WhatToEat.asp


 


(Ved å bruke menyen på høyre side («fuelling YOUR sport», «Nutrition research»…) finner man mye interessant. Q’s and A’s (tilsvarer FAQ) er de mest spurte spørsmålene med svar, og der tas det stadig opp nye saker. Under «fuelling YOUR sport» kan man klikke seg inn på svømming og få info om hvordan man bør spise når man trener svømming. Der står det også litt om de vanligste kost-problemene innen svømming.)


 


 

X