go up

Tider for Aleksander Hetland i finalen:
27,91 – 1.00,00 (12,8 – 15,1 – 16,0 – 16,0).


 


Aleksander gjennomførte som sagt et godt løp, og klarte å presse mer på siste 25 meter enn i omsvømmingen om finaleplass, hvor han satt norsk rekord. Under omsvømmingen ble de siste 25 metrene masete, mens i finalen klarte han å holde mer trykk i takene og lavere frekvens, og Aleksander svømte siste 25 meter et halvt sekund raskere enn i omsvømmingen.


 


Hetland mente selv at han svømte på lik måte som han har gjort i de tidligere løpene, men ble altså disket for undervannskick i vending. Bærumsvømmeren var selvfølgelig skuffet etter å ha blitt disket, men er fokusert og tent foran 200m medley i dag (forsøkene begynner kl 16.30 norsk tid).


 


Gard Kvale skal også i aksjon i bassenget i dag på 400m fri.


 


 


Resultatliste finale 100m bryst menn.


 


 


Se våre VM-sider for aktuelle linker.


 


 

 

 


 


 

Under nattens finale på 100m bryst i VM i svømming kortbane ble Aleksander Hetland disket for undervannskick i vending. Dette regelbruddet er et omdiskutert tema blant trenere, utøvere og dommere, ettersom det kan være vanskelig å bedømme om det er en naturlig del av bevegelsen eller et bevisst kick. Aleksander gjennomførte ellers løpet på en flott måte, og hvis han ikke hadde blitt disket hadde tiden 1.00,00 gitt ny norsk rekord og 6. plass. Brendan Hansen fra USA vant øvelsen på tiden 58,45.

X