go up  


Wakeboard, streetdance, airtrack, trampett, tricksykling, hundekjøring, capoeira, cheerleading, lacrosse, frisbee golf, klatring i mobil vegg, hinderløype, el-innebandy og oppstigning i luftballong med mer står på programmet når norsk idrett viser litt av sitt spennende og brede tilbud. Det blir også ulike oppvisninger og show fra scenen.

Det deles ut aktivitetskort til alle som tar turen ned på Rådhusplassen. Deltakere som prøver ut tre ulike aktiviteter får premie!

Arrangementet som er gratis for alle er en del av Idrettstinget i Oslo 5.-8. mai og Norges idrettsforbunds 150 årsjubileum. Oslo idrettskrets er teknisk arrangør med hjelp fra særforbund, særkretser og idrettslag.

– Målet med dagen er at vi skal vise hvor moro man kan ha det ved å drive fysisk aktivitet. Vi ønsker å få frem idrettsgleden. Mange av de idrettene vi viser frem appellerer nettopp til de aldersgruppene vi ønsker å rekruttere. Det som er viktig for oss på denne dagen er å vise mangfoldet i norsk idrett. Jeg tror ikke alle er klar over hvor bredt tilbud vi faktisk har, sier idrettspresident Tove Paule, som håper mange borgere i Oslo og Akershus – store som små – kjenner besøkelsestiden sin.

Det er mange idrettslige aktiviteter i Oslo denne dagen.Sentrumsløpet går forbi Rådhusplassen, og kampanjen Rekruttering Norge på langs kommer på besøk. Steinar Andreassen Jensen og Per Christian Brunsvik håndsykler fra Lindesnes til Nordkapp med mål om å rekruttere 500 flere funksjonshemmede til norsk idrett.
Se for øvrig sak på idrett.no.


 

Lørdag 7. mai mellom kl. 12.00 og 16.00 blir en drømmedag for alle barn, unge og voksne som får anledning til å prøve over 30 ulike idretter og aktiviteter på Rådhusplassen i Oslo. Målet med Idrettens dag er å presentere mangfoldet og bredden i norsk idrett generelt og i Osloidretten spesielt, og ikke minst tydeliggjøre idrettens betydning for barn og unge og gleden ved å være i fysisk aktivitet. Arrangementet er for barn, ungdommer og voksne i alle aldre. Se program og kart.

X