go up

Svømmere som var med på helgas samling

 

 

Det er tredje året på rad Svømmeforbundet arrangerer en slik felles samling og det er gledelig å se at det er økende interesse for å være med. Landslagstrener Morten Eklund, som også hadde ansvar for den sportslige delen av samlingen, er strålende fornøyde med denne utviklingen og blir ikke overrasket om flere av disse svømmerne er en del av landslaget om noen år. «Utøvere som var med på Åpen samling for første gang i 2010 eller 2011 er nå på landslaget og jeg ser at flere av de som har vært med i helga har potensialet til å bli gode – om de vil det nok selv. Aldersmessig er de like gamle som f.eks. Mina Marie var da hun var med på sin første samling for to år siden og nå er hun godt etablert på landslaget. Det er også gledelig å se at det er med svømmere fra store deler av landet og ikke mist at det er med gutter. På landslaget nå er det kun jenter og generelt ser vi få gutter på stevner. Så vi får håpe dette er en trend som er i ferd med å snu.»

 

Flere av årets deltakere har vært med på Åpen samling tidligere. De er stadig å se på stevner rundt om – og drømmen og målet om et Paralympics i 2016 eller 2020 er klart uttalt. At de nå fikk mulighet til å trene sammen med våre beste svømmer, var nok stor stas og en ekstra motivasjon for å trene videre – og trene mer.

 

Også vår medaljehelt fra Paralympics, Sarah Louise Rung, syntes det var flott at så mange var med på årets samling – og hun tok seg god tid til å snakke med deltakerne, komme med gode råd og oppmuntre til videre trening.

 

Heidi Ann Skjensvold, Delfane( til venstre) og Marte Heggertveit, Åstveit,

syntes det var stor stas å få trene sammem med sitt store forbilde Sarah Louise Rung

 

Kompetanseheving for trenere

De fleste at deltakerne på årets samling hadde med egen trener. Hensikten var bl.a. å vise hvordan en kan legge opp treninger og tips til ulike øvelser til landtrening. Trenernes kompetanse er selvfølgelig viktig for at svømmerne skal utvikle seg videre – men for de som trener funksjonshemmede svømmere er det også viktig å tørre å prøve og tenke alternativt, særlig for den treningen som foregår på land. Og trenerne som var med i helga, fulgte ivrig med på kanten, noterte flittig underveis og fikk mange gode råd med hjem.

 

Klassifisering

I tillegg til treninger, ble det gitt litt informasjon om Svømmeforbundet og hva vi kan bidra med og det var en gjennomgang av klassifisering. Dette er for mange utøvere litt skummelt og trenerne kan ofte lite om det. Men vår internasjonale klassifisør, Ingrid Ravnan, gav en god innføring, svarte på spørsmål og klarte nok å «avmystifisere» hva klassifisering er.

 

Åpen samling for alle

Selv om mye av samlingen dreide seg om hvordan en kan bli god og hvilke muligheter som finnes, er en slik samling også for de som ikke trener og konkurrerer så mye. Miljøet innen svømming for funksjonshemmede er ikke så stort, men utbytte og gleden av å kunne være en del av dette miljøet er like stort, selv om en kanskje ikke trener mer enn en gang i uka.

 

Det er ikke bestemt noen dato for Åpen samling i 2013, men det vil garantert bli en nye samling, i løpet av senhøsten.

 

Deltakerne på årets åpne samling:

Andreas Bjørnstad, Drammen Svømmeklubb

Emil Vatne, Nærbø Svømmeklubb

Fredrik Hårsaker, Vestbyen Svømmeklubb

Martin Hulsund Johnsen, Trondheim handicapidrettslag

Martin Arnesen, Trondheim handicapidrettslag

Ola Bye Øiseth, Trondheim handicapidrettslag

Marte Heggertveit, Åstveit Svømmeklubb

Heidi Ann Skjensvold, SK Delfana

Ragna Forså, Mosjøen Svømmeklubb

Frida Bentsen Berge, Mandal Svømmeklubb

Lene Knudsen, Kvæfjord Svømmeklubb

Vilde Stener Hansen, Oslo IL Svømming

18 funksjonshemmede svømmere var i helgen samlet i Oslo. Dette var en felles samling for vårt landslag, for de nest beste og for ferske svømmerne. På programmet stod felles treninger i vann og på land – med fokus på læring, erfaringsutveksling og motivasjon. Topp innsats, god stemning og ikke minst ”Alt er mulig” er stikkord og en oppsummering fra helga.

X