go up

Om kvalifiseringskrav

Under både kortbane og langbane NM for både junior og senior, samt enkelte andre stevner, vil det være krav til deltakelse. Kravene på NM er satt til henholdsvis 150% (seniorer) og 160% (juniorer) av verdensrekorden på langbane pr. 1/1. Det er da verdensrekord i den klassen en konkurrere i som gjelder. samme året. Nederst på siden finner du NM-kravene for de ulike distansene i de ulike klassene dette året.
Når det gjelder premiering på NM og enkelte andre stevner, ser man alle klasser for funksjonshemmede under ett og rangering skjer ut fra oppnådd tid ut i fra verdensrekord i sin klasse. Den som er nærmest verdensrekorden og har lavest prosent, vinner. Verdensrekorden er alltid 100%. Får man en tid under 100%, f.eks. 98%, er det ny verdensrekord.

 

Internasjonale verdensrekorder, ranking og resultater:

 

Stevner godkjent av World Para Swimming

NSF sender hvert år inn søknad om WPS-godkjenning av flere av de store stevnene i Norge. I 2020 gjelder dette følgende stevner:

  • Skagerak Swim, Kristiansand – 24.-26. januar
  • Bergen Swim Festival – 28.-30. mars
  • Marienlyst Open, Drammen – 24.-26. april
  • NM langbane, Bergen – 2.-5. juli
  • NM Ungdom, Tromsø – 16.-18. oktober
  • Nordsjøstevnet, Stavanger – 30. oktober – 1. november
  • NM kortbane, Porsgrunn – 21.-15. november

I Norge er det kun tider fra disse stevnene som blir registrert hos IPC/WPS og kan brukes til kvalifisering til internasjonale mesterskap (forutsatt at tiden er under kravet). For godkjenning av Europa,- og verdensrekorder må det i tillegg gjennomføres dopingtesting av tilfeldige utøvere på det aktuelle stevnet.
Vi gjør oppmerksom på at det er Antidoping Norge som plukker ut stevner de er på – at de ikke melder fra på forhånd når og hvor de kommer!

Alle stevner godkjent av WPS legges inn kalender på deres hjemmeside.

 

Norske rekorder parasvømming finner du på www.medley.no

Gå inn på menyen Rekorder og velg rekorder for funksjonshemmede (for 25m, 50m eller begge).

Det er ikke registrert rekorder for alle øvelser og klasser. Krav for å registrert norsk rekord er at tiden må være 120% eller bedre enn gjeldende verdensrekord i aktuell klasse.

 

Alle NM-krav og krav til til de ulike mesterskap er publisert på siden Kval.krav (under menyen Svømming).

X