go up

Om kvalifiseringskrav

Under både kortbane og langbane NM for både junior og senior, samt enkelte andre stevner, vil det være krav til deltakelse. Kravene på NM er satt til henholdsvis 150% (seniorer) og 160% (juniorer) av verdensrekorden på langbane pr. 1/1. Det er da verdensrekord i den klassen en konkurrere i som gjelder. samme året. Nederst på siden finner du NM-kravene for de ulike distansene i de ulike klassene dette året.
Når det gjelder premiering på NM og enkelte andre stevner, ser man alle klasser for funksjonshemmede under ett og rangering skjer ut fra oppnådd tid ut i fra verdensrekord i sin klasse. Den som er nærmest verdensrekorden og har lavest prosent, vinner. Verdensrekorden er alltid 100%. Får man en tid under 100%, f.eks. 98%, er det ny verdensrekord.

 

Internasjonale verdensrekorder, ranking og resultater:

 

IPC-godkjenning av stevner

NSF sender hvert år inn søknad om IPC-godkjenning av flere av de store stevnene i Norge. I 2019 gjelder dette følgende stevner:

  • Bergen Swim Festival
  • Marienlyst Open
  • NM langbane, Drammen
  • Nordsjøstevnet
  • NM kortbane, Stavanger

I Norge er det kun tider fra disse stevnene som blir registrert hos IPC/WPS og kan brukes til kvalifisering til internasjonale mesterskap(forutsatt at tiden er under kravet). Det samme gjelder for godkjenning av europa,- og verdensrekorder.

Alle stevner godkjent av IPC legges inn inn IPC sin kalender, se IPC sin hjemmeside

 

Norske rekorder parasvømming finner du på www.medley.no

Gå inn på menyen Rekorder og velg rekorder for funksjonshemmede (for 25m, 50m eller begge).

Det er ikke registrert rekorder for alle øvelser og klasser. Krav for å registrert norsk rekord er at tiden må være 120% eller bedre enn gjeldende verdensrekord i aktuell klasse.

 

Alle NM-krav og krav til til de ulike mesterskap er publisert på siden Kval.krav (under menyen Svømming).

X