Trener/lederkonferansen 2023
Dato: 25. – 27. august
Sted: Thon Hotel Arena, Lillestrøm
Trener/lederkonferansen markerer starten på en ny sesong for NSFs klubber og skal gi deltakerne en ekstra «boost» inn i sesongstart. Trener/lederkonferansen er for ALLE klubber, uavhengig av ambisjonsnivå og størrelse. I tillegg til fellesforedrag har vi Trenerkonferansen for svømming, stup, vannpolo, artistisk svømming, og Lederkonferansen (uavhengig av gren).
Konferansen er en arena for motivasjon og inspirasjon, læring og erfaringsutveksling.
Foredragsholdernes presentasjoner ligger som vedlegg lengre ned på siden.
Foredrag og foredragsholdere
Foredragsholdere annonseres her etter hvert som de blir klare.
BEN TITLEY (Trenerkonferansen svømming):
Titley er en del av det spanske landslagets trenerteam og hovedtrener for det nasjonale treningssenteret (Sant Cugat) i Barcelona. Briten har tidligere vært trener i Canada i nesten ti år og regnes som “arkitekten” bak mye av den kanadiske svømmesuksessen de siste årene med Canadas mest suksessrike OL (Tokyo, 2020) noensinne, samt et svært vellykket kortbane-VM i Abu Dhabi (nummer to bak USA). Før han trente i Toronto, ledet han Louhgborough ITC i hans hjemland, England. Titley har en svært imponerende CV. På konferansen skal Titley blant annet snakke om coaching og trening av jenter, trenerfilosofi, hvordan han har bygget suksess, og tanker om utviklingstrapp fra et ungdomstrenerperspektiv. Det blir spennende å høre om nasjonalitet og kultur har påvirket hans arbeid i de ulike landene? Kan han coache utøvere på samme måte både i England, Canada og Spania? Hva kan han lære oss i Norge om å trene unge utøvere? Og hvordan har han klart å lykkes med overgangen fra junior- til seniornivå for utøvere som har prestert godt i ung alder?
ROGER FINJORD (Felles):
Finjord er tidligere landslagssjef i fotball for kvinner, og trener for Stabæk fotball kvinner. Han jobber nå som daglig leder i Finnmark fotballkrets og har også blitt en populær foredragsholder. Han er flink til å snakke om menneskelige relasjoner, det å ta vare på hverandre og bygge lagfølelse. Han er engasjert, ærlig og ekte. Foredragene hans gir deg humoristiske historier, og tar deg samtidig med inn i alvoret i lederskap og samspillet mellom mennesker. Humør og seriøsitet går hånd i hånd gjennom uansett om det snakkes om ledelse, identitet, røtter, og stolthet av det å være frivillig. Finjord skal holde åpningsforedraget på fredagen med tema relasjoner og frivillighet.
ROBIN DALE OEN (Felles):
Den tidligere internasjonale svømmeren fra Øygarden skal ha fellesforedrag på konferansen. Etter brorens bortgang startet han «The Dale Oen Experience», et friluftssenter som legger til rette for at barn og unge kan oppleve utfordring og mestring gjennom naturopplevelser. Det er akademi i både Øygarden og Oslo, og fra høsten av også i Ålesund. I Norges Svømmeforbund er han også coach inn mot landslaget og elitesenteret i Bergen. På konferansen skal han snakke om utenforskap og om å få alle med.
SIV JENSEN (Lederkonferansen):
Den tidligere finansministeren og partilederen for Fremskrittspartiet ble etter at hun gikk ut av politikken engasjert i opprettelsen av «Flyte». I dag er Jensen daglig leder i paraplyorganisasjonen som samler alle som jobber med drukningsforebygging i Norge. NSF er selvsagt med på laget. På konferansen skal hun snakke om hvorfor Flyte ble etablert, hva Flyte jobber med og hva Norges Svømmeforbund og klubbene kan bidra med.
BENEDICTE HALVORSEN (Lederkonferansen):
Halvorsen jobber for eliteserieklubben FK Bodø/Glimt hvor hun er leder for Utviklingsavdelingen. Her jobbes det med tre store prosjekter, blant annet bærekraftsprogrammet «Action Now». Programmet er utviklet i egen klubb sammen med gode partnere fra næringslivet og andre aktører. Klubbens oppmerksomhet brukes til å være en møteplass og en kommunikasjonsplattform for morgendagens bærekraftige løsninger. Gjennom programmet skal klubben bidra til kunnskap om FNs bærekraftsmål, skape gode lokalsamfunn og oppfordre til faktisk handling!
PETTER LØVBERG (Trenerkonferansen svømming):
Landslagssjefen for svømming skal holde foredraget «Hvordan kan klubb og landslag jobbe sammen for å skape morgendagens internasjonale seniorutøvere?». Løvberg vil dele tanker rundt fremtiden til norsk svømming og hvordan han ser for seg at Norge kan lykkes bedre internasjonalt. Han vil blant annet snakke om utviklingstrapp.
NSFs MESTERSKAPSSTRUKTUR. PROSESSARBEID MED TRENERNE (Trenerkonferansen svømming):
Dagens mesterskapsstruktur har vært gjennom en utvikling og endring i løpet av de siste 40 årene. I hvilken grad har mesterskapsstrukturen innvirkning på utvikling og nivå i norsk svømming? Svømmeutvalget ønsker et prosessarbeid med trenerne – både ungdomstrenere og elitetrenere i forkant av neste Forbundsting. Målsetningen er å få tilbakemeldinger på hvordan mesterskapsstrukturen kan bidra til å nå NSFs målsetning om «Flest mulig, lengst mulig». Her ønsker det særlig en drøfting av modellen for LÅMØ/ÅM og NM ungdom. Svømmeutvalget tar resultatet av prosessarbeidet med i sin evaluering av mesterskapsstukturen. Eventuelle endringer spilles inn som sak til Forbundstinget som arrangeres våren 2025.
JON MORTEN MELHUS (Lederkonferansen):
Jon Morten Melhus holder begeistrende foredrag om betydningen av humor og entusiasme på arbeidsplassen. Fordi foredragene er faglig basert, er de krydret med inspirerende praktiske eksempler og tips, og Jon Morten viser med betydelig glimt i øyet hvordan man skal skape mer glede og engasjement på jobben og dermed økt trivsel, mer fornøyde medarbeidere, trenere, utøvere og samarbeidspartnere – og bedre resultater!
KIM WHITE (Trenerkonferansen stup):
Kim White er ansatt som konsulent-basert stuptrener og coach-mentor i Bergen Stupeklubb. Tidligere var han «High Performance Manager» for British Diving hvor han arbeidet i hele 25 år. Her bygde han opp det unike og suksessfulle programmet og systemet for «world class diving» som brukes i dag. White ble utnevnt som landslagstrener for Storbritannia i 1988 før han takket ja til stillingen som landslagstrener for Norge fra 1992-1996. Deretter returnerte han til Storbritannia som den første ansatte i forbundet. White skal holde flere foredrag for stuptrenerne på konferansen. Foredragene vil foregå på engelsk.
UTVALGET FOR ARTISTISK SVØMMING (Artistisk svømming):
Utvalget for artistisk svømming (tidligere kalt Synkronutvalget) skal ha en gjennomgang av nye regler for dommere i artistisk svømming. Her blir det gjennomgang og øving sammen med dem som kan mest om idretten i Norge. Utvalget, ledet av Anniken Skiebe Heiland, vil også ha en egen bolk på lørdag ettermiddag med klubber som er nysgjerrige og vurderer å starte idretten i sin klubb. Se i programmet under for når dette vil finne sted.
DANIEL GETANEH HATLAND (Lederkonferansen):
Hatland er foredragsholderen som brenner for at alle mennesker skal føle tilhørighet. Som mange andre i samfunnet er han opptatt av mangfold og inkludering, men mener at målsetningen må være å skape psykologisk trygghet og tilhørighet i bunn. Hatland var tidligere et stort fotballtalent og tok et nasjonalt oppgjør med rasisme i norsk idrett, sommeren 2020. Daniel sin historie ble formidlet på TV2, og ble et konkret og sterkt bidrag til at «rasisme i idretten» vant Sølvparaplyen, og prisen for «årets journalistiske prosjekt» i 2020. På bakgrunn av kompetansen sin ble Hatland valgt av daværende kultur- og likestillingsminister, Abid Raja, til sin arbeidsgruppe mot rasisme og diskriminering. De siste årene har Hatland reist Norge rundt og holdt over 100 foredrag om rasisme, diskriminering og hets, hvor hovedfokuset alltid har vært på hvordan å skape tilhørighet og fellesskap.
SIRI SANDHOLT (Lederkonferansen):
Sandholt er en erfaren HR-direktør og lederutvikler med en imponerende karrierevei i organisasjoner som Telenor, Coop, Tandberg og Cisco. Med mer enn 20 års erfaring innen medarbeiderengasjement, kulturutvikling og digital transformasjon, har Siri utviklet evnen til å bygge sterke, samarbeidsorienterte organisasjoner på tvers av geografiske og kulturelle grenser. Sandholt er sertifisert i mangfolds ledelse og har deltatt på en rekke ledelsesprogrammer, inkludert executive program ved MIT og INSEAD. Hun skal holde foredraget: «Lederskapets Svømmetak: Å Vekke Gnisten, Fremme Engasjement og Trivsel».
På fredagen arrangerer vi ulike oppvarmingsseminar i forkant av konferansestart. Oppvarmingsseminarene koster kr. 700 og inkluderer lunsj fra kl. 13-14.
Kl. 12-13: Trenernettverk for kvinner (kan kombineres med trener-seminaret etter lunsj)
Målgruppe: Alle kvinnelige trenere, uavhengig av gren
I tradisjon tro får trenerne besøk av inspirerende trenerskikkelser.
I år kommer selveste Hege Riise, fotballandslagstrener for kvinner A. Riise er en svært erfaren trener med en lang karriere bak seg, både som utøver og trener. Hun har rekord for flest antall landslagskamper spilt, både for kvinner og menn, med hele 188 kamper. Hun har både EM-, VM- og OL-gull. Som trener har hun vært trener både i Norge og internasjonalt:. Riise har vært trener for Team Strømmen, USA, LSK kvinner, England og Storbritannia, Norge j19 og tok over som landslagstrener for Norge A kvinner i fjor høst. Når hun kommer til vårt seminar, kommer hun «så godt som direkte» fra fotball-VM i Australia som spilles i juli/ august.
Kl. 12-1630: Klubbens styrearbeid i praksis
Målgruppe: Styret og nøkkelroller i klubb (alle som deltar på lederkonferansen)
Kurset gir deltakerne grunnleggende forståelse for hva som er styrets ansvar og arbeidsområde, og er anbefalt for alle nøkkelroller i klubben.
Du blir kjent med de viktigste lovene og reglene som klubben må forholde seg til, og får tips om gode verktøy for styrearbeidet. Kurset er spesielt relevant å gjennomføre i forbindelse med idrettslagets årsmøte og valg av nye styremedlemmer.
Kurset inneholder:
- De viktigste lover og regler i idretten
- Gjennomføring av årsmøtet
- Rollefordeling og organisasjonskart
- Styrets oppgaver, bl.a. ansvaret for barneidrett og politiattester
- Økonomiske oppgaver for styret
I tillegg inneholder kurset en kort intro til klubbutvikling:
- Ressursoppgaven: Idrettslaget bør jevnlig diskutere hvilke ressursbehov de har og hvordan de skal ivaretas
- Strategioppgaven: Hvordan skal vi sikre at idrettslaget står sterkt til å møte fremtidige utfordringer.
Kurslærer: Tone Holm Dagsvold. Dagsvold jobber i Oslo Idrettskrets. Hun har holdt flere kurs for NSFs klubber og får alltid svært gode omtaler.
Kl. 14-1630: Mentale treningsteknikker
Målgruppe: Barne- og ungdomstreneren (for alle grener)
Frank Abrahamsen er førsteamanuensis ved Institutt for idrett og samfunnsvitenskap på Norges idrettshøgskole og tok sin dr. grad i 2007 på temaet prestasjonsangst i toppidrett. Han har jobbet mye med anvendt idrettspsykologi, og har deltatt i fire OL og fire Paralympiske leker. Abrahamsen har jobbet med landslagsutøvere fra de fleste idretter. Frank Abrahamsen forsker på tema innen motivasjon, stress, angst, fokus og konsentrasjon, og anvendt idrettspsykologi.
I tillegg gjennomfører vi følgende ekstra-tilbud (gratis):
- Landsstevnet og svømming for utviklingshemmede – kl. 1600-1700
Målgruppe: Alle klubber som har eller har planer om et treningstilbud til personer med utviklingshemming – og andre som er interessert!
Landsstevnet er vårt årlige nasjonale stevne for utviklingshemmede – det er både et uoffisielt NM og det er en arena der alle kan få prøve seg i konkurranse, uavhengig av nivå (nedre aldersgrense er 11 år og en må kunne svømme minst 25 meter). For mange er Landsstevnet årets høydepunkt – og det idrettsglede på høyt nivå for alle som er med! Landsstevnet arrangeres i mars og det er en super motivasjon i treningen gjennom hele sesongen. Og nettopp derfor må en starte planleggingen tidlig! Bli med på en minisamling om Landsstevnet og svømming for personer med utviklingshemming. Flere klubber vil dele sine erfaringer og gi gode råd -og det blir en presentasjon av Landsstevnet 2024 i Trondheim.
- «Introduksjon til Norges Svømmeforbund» – kl. 1630-1715
- «NSF informerer om landslag, aktivitetsplaner, regionslag, kvalifiseringskrav og Mesterskap» – kl. 1630-1715
Enkeltrom med helpensjon fredag-søndag Kr 4 200
Dobbeltrom med helpensjon fredag-søndag Kr 3 300
Trippelrom med helpensjon fredag-søndag Kr 3 000
Dagpakke (inkl. lunsj) lørdag-søndag Kr 1 800
Middag fredag Kr 550
Middag lørdag Kr 700
Early bird: 300,- i rabatt ved påmelding før 1. juni.
Ungdom 18-25 år får 50% rabatt (gjelder ikke middag ved dagpakke)
Ved påmelding etter påmeldingsfrist faktureres 500 kr i tillegg.
Pris for oppvarmingsseminar fredag (inkl. lunsj): Kr 700
Pris for ekstratilbud fredag: Kr 0
Betaling for konferansen
Deltakelse må på forhånd være avklart med klubb/krets. Det sendes en samlefaktura til klubb/krets i etterkant av konferansen.
Tid/Sted:
- Konferansen åpner fredag 25. august kl. 17.30 og avsluttes søndag 27. august kl. 13.00 med lunsj.
- Vi anbefaler deg å komme tidligere på fredagen slik at du kan få med deg oppvarmingsseminar eller ekstratilbud.
- Thon Hotel Arena, Lillestrøm: Nesgata 1, 2004 Lillestrøm
Ankomst:
Det er enkel ankomst med tog fra Oslo Lufthavn Gardermoen (200m fra togstasjonen)
Togturen tar 12 minutter.
Parkering:
Hotellet tilbyr parkering rundt hotellet og i hotellets garasje. Benytt parkeringsautomat eller appen ParkLink.
Lørdagens festmiddag og prisutdeling
NSFs årlige prisutdeling arrangeres i tradisjon tro under Trener/lederkonferansen på lørdag kved. Pakk gjerne med deg et pent antrekk!
Her skal vi blant annet dele ut prisen Årets ildsjel. Les mer om nominering her.
Alle konferansedeltakere er automatisk påmeldt (bortsett fra deltakere på dagpakke som ikke har krysset av for middag lørdag).
Spørsmål:
Ingrid Lægreid
E-post: Ingrid@svomming.no
Detaljert program finner du som vedlegg lenger ned på siden.