go up

Vanngymnastikk

Vanngymnastikk kan enklest beskrives som gymnastikk eller bevegelse til musikk i vann. Aktiviteten kan gjennom variasjon i øvelser og musikk tilpasses ulike behov for trening, slik som bevegelighetstrening, styrketrening for spesielle muskelgrupper eller utholdenhetstrening.

 

Hva er vanngymnastikk?

Vanngymnastikk egner seg godt for alle, uansett forutsetninger og treningsbehov.

Aktiviteten foregår i vann fra 28°C – 34°C.

 

Motto: «Gym i vann gir styrke på land»

 

Vanngymnastikk er moro for alle!

Her er få eller ingen begrensninger. Vannets egenskaper gir god støtte for kroppen gjennom oppdrift og motstand. Alle bevegelser blir enklere å gjennomføre i vann sammenlignet med på land. Først og fremst reduseres belastningen på ledd og leddforbindelser sammenlignet med vanlig trening på land. Økte leddutslag muliggjøres ved trening i varmt vann, stive ledd og sår muskulatur mykes opp.

Øvelsesutvalget er variert og tilpasset ulike treningsbehov. Du vil finne et aktivitetstilbud som passer deg enten du søker et supplement til vanlig svømmetrening, eller du ønsker å bedre kondisjon og styrke. Våre instrultørerer er utdannet for å kunne gi ulike grupper et variert og godt treningstilbud.

 

Hvem kan delta på aktiviteten?

  • Mosjonister
  • Revmatikere og andre funksjonshemmede
  • Pensjonister
  • Barn i alle aldre
  • Folk med idrettsskader
  • Andre

 

Instruksjon

Instruksjon gis av autoriserte aktivitetsledere og instruktører som har gjennomgått minimum et 30 timers Grunnkurs i vanngymnastikk. Mange har også et eller flere påbygningskurs innenfor aktiviteten. I tillegg er det mange av våre instruktører som har lang erfaring med aktivitet i vann.

 

Hvor finnes det aktivitetstilbud?

Sjekk i nærmeste svømmehall eller svømmeklubb om dette tilbudet finnes.

 

Vanngym bra for gravide – som har vondt i ryggen

I en svensk studie deltok 130 kvinner i vanngymnastikk en gang i uken under graviditetens siste halvdel. Sammenlignet med en kontrollgruppe fikk vannkvinnene mindre vondt i ryggen og sykemeldte seg mindre for ryggsmerter. Gymnastikken medførte ingen risiko for fosteret. Mange gravide plages av ryggvondt (som i Norge ofte blir omtalt som bekkenløsning), og slike smerter er en vanlig årsak til sykemelding under graviditeten. Kilde: Bedre helse.

 

Instruktørkurs/samlinger

Det er i hovedsak svømmeklubber som arrangerer instruktørkurs. Kurs legges ut på www.minidrett.no  
Du finner også informasjon og kurs på vår Utdanningside. 

Instruktørsamlinger (for de som har tatt instruktørkurs) blir publisert på www.minidrett.no og www.svomming.no

X