go up

“Girlpower” Europamesterskapet for junior 2016 i stup

Det norske laget som i år bestod utelukkende av 5 sterke, dyktige jenter gjorde sakene sine under mesterskapet i Kroatia.
Det ble totalt 1 sølv, 1 bronse og 6 finale plasser på laget som bestod av stupere fra Bergen, Bærum og Randaberg.

Helle Tuxen fra Randabergstuperne ble den store profilen med sine to medaljer. 15 åringen tok sølv på 3 meter i klassen for 14 & 15 åringer og ble dermed Norges første kvinne/jente som tok medalje i et Europamesterskap. Sammen med sin søster Anne Vilde Tuxen tok de også bronse medalje på 3 meter synkron. Anne Vilde tok dermed medalje i sitt aller siste junior mesterskap. 18 åringen bli senior fra neste år.

Det var også de to søstrene sammen med Julie Synnøve Thorsen fra Bergen Stupeklubb som tok seg til finalene. Julie fikk 12. plass på tårnet i A klassen (16-18 år).

Elma G. Lund fra Bærum stupklubb og Amalie Kupka fra Bergen Stupeklubb var første års deltagere. Elma som stupte tårn sammen med Helle fikk en 16. plass. Dessverre ble konkurransen litt preget av at hun var borti med bena på 403 (1 og 1/2 salto innover) som var hennes 2. stup. Amalie Kupka stupte på 3 meter og kom på 21. plass. Det var nok en del nerver blant de to debutantene, men håper de er på plass igjen de kommende mesterskapene da de har 3 år igjen i junior klassen.

Øvrige plasseringer på Helle var 10. plass på 1 meter og tårnet, mens Anne Vilde fikk 7. plass på 3 meter og 8. plass på tårnet.

Det var trener/leder Joachim Thorsen (BSTK) og trener Helge Tuxen (Randaberg) som hadde ansvaret for jentene der nede og sammen med Visepresident Inger Haraldsen som var dommer utgjorde de resten av girlpower laget.