go up
Funksjonshemmede

Funksjonshemmede

Alle har behov for å bevege seg og bruke kroppen i fysisk aktivitet. Det handler det ikke om hva du kan gjøre på land, men hva du KAN gjøre i vann! ALLE kan bevege seg i vann og alle kan mestre i vann! Vann gir motstand, gir oppdrift, vann er alltid i bevegelse. I vann kan vi flyte. Vannets egenskaper gir et «hav» av muligheter for aktiviteter for alle mennesker.

Målet kan være å bli best i verden – eller det kan rett og slett være gleden av å være i vann, enten det er lek eller trening. Svømming og aktiviteter skal være tilgjengelige for alle – uavhengig av funksjonsnivå, ferdigheter og mål. Det er mulighetene og hva en kan få til som teller, ikke begrensingene.

Svømming er en idrett og en aktivitet som de aller fleste kan drive med, uansett funksjonsnedsettelse. Det er ikke behov for hjelpemidler, og for eksempel rullestoler og proteser ligger igjen på land. Svømming er frihet i vann!

 

BEGYNNE MED SVØMMING?

Ønsker du eller har du barn som ønsker å lære å svømme? Eller kan du svømme og ønsker å trene for å konkurrere? I Norge har vi over 260 svømmeklubber og stadig flere av disse har eller ønsker å gi et tilbud om kurs og trening for de som trenger litt ekstra tilrettelegging.

 

Kurs – Trygg i vann er Norges Svømmeforbund sin kursportal for svømmekurs. I lenken til venstre er en oversikt over alle kurs i klubber, sortert på fylke. Noen klubber har på denne siden brukt kategorien «Tilrettelagte kurs»  – så du kan søke etter kurs i denne kategorien. Om du ikke får opp noen aktuelle kurs der du bor, ta kontakt med svømmeklubben der du bor for å få mer informasjon om hvilket tilbud de har eller kan gi.

Trening – ta kontakt med din lokale svømmeklubb for å høre hvilket tilbud de har i dag eller hvilket tilbud de kan gi.

 

 

FRIHET I VANN

Frihet i vann er Svømmeforbundets informasjonsbrosjyre om svømming for mennesker med funksjonsnedsettelser. Klikk på bilde under for å få opp opp brosjyren.

Forside 2015-brosyre

Frihet i vann

Relaterte nyheter 

Se flere innlegg

juli, 2017

Sorteringsalternativer

Ingen aktiviteter

X